logo

20 yıllık hata düzeltilsin

20 yıllık hata düzeltilsin

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “Torba tasarıya”, AK Parti‘li milletvekillerinin verdiği önergenin kabul edilmesiyle, yeni bir madde ihdas edildi. Buna göre, İstanbul‘da Ataşehir ve Ümraniye İlçeleri’nin sınırları yeniden belirleniyor. Bu yapılırken, 04 ve E-80 karayolu, sınır olarak tayin ediliyor.

MHP ve CHP’nin itirazlarının ardından kürsüye gelen AK Partili Mustafa Ataş geçti ve buranın kanunen Ümraniye Belediyesi’ne ait olduğunu söyleyip “Yönetmelik değil kanun önemli ve bizde kanuna uyuyoruz.” dedi. Vekilleri arasında yaşanan “Mahalle” tarışmasından sonra yeni madde ihdası yapılan oylamanın ardından kabul edildi.

 

3lü kararname ile seçimi kazanma uğruna bir gecede Esenyalı ve Güzelyalı mahallelerinin Tuzla’dan koparılarak, Pendik ilçesine verilmesi konusunun gündeme gelmesini ve tarihi bir hatayı ve ayıbın düzeltilmesini istiyoruz.

Hatırlanacağı üzere 1992 ara seçimlerini Tuzla’da Refah Partisi adayı İdris Güllüce ile kazanmıştı. 1994 senesinde yapılacak olan yerel seçimlerde Refah Partisine en büyük desteği veren Esenyalı ve Güzelyalı mahallelerini Doğru Yol Partisi girişimi ile Pendik’e bağlanarak Tuzla seçimlerini kazanmak istiyordu. Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve İsmet Sezgin imzası ile yayınlanan kararname ile Esenyalı ve Güzelyalı mahalleleri Pendik ilçesine bağlanmıştı.

1994 seçimlerini böyle ayak oyunlarına rağmen yine Refah Partisi çok rahat bir şekilde kazanmış ve halkın iradesine ayak oyunları oynayanlara gerekli cevabı vermişti.

Konunun en büyük mağduru ise bugünün Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce idi.

Şimdi sayın bakan 1994 yılında yapılan bu büyük yanlışı ve hatayı düzeltebileceği bir makamda bulunuyor.

Esenyalı ve Güzelyalı mahallelerinin Tuzla’ya bağlanması Tuzla’nın gelişimine daha büyük bir katkı sağlayabileceği ortada iken ilçenin siyasilerinin burokratlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve basınının bir araya gelerek 20 yıl önce yapılan bu hatayı düzeltmesini bekliyoruz.

Etiketler: » »