logo

Ahmet Çabuk PFDK’ya sevk edildi!

Ahmet Çabuk PFDK’ya sevk edildi!

fft226_mf6391702Tuzlaspor Başkanı Ahmet Çabuk, Galatasaray-Trabzonspor maçıyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamalar ve bu açıklamaların basına yansıması sonucu PFDK’ya sevk edildi.

 

Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, sosyal medya hesabından TFF ve MHK’ya yönelik sert eleştirilerinin ardından PFDK’ya sevk edildi.

 

Geçtiğimiz haftasonu oynanan Galatasaray – Trabzonspor karşılaşmasının ardından bütün Türk Futbol kamuoyu TFF ve MHK’ya yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Tuzlaspor Kulüp Başkanı Ahmet Çabuk’da TFF ve MHK’ya yönelik eleştirlerde bulunarak, bütün Türk Futbol Kamuoyu gibi tepkilerini göstermişti.
Ahmet Çabuk’un sosyal medya hesabından yaptığı eleştirileri delil olarak gösterilerek, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk’un PFDK’ya sevkedilmesi yönünde karar verildi.
Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullanmıştı;
”Hakemlerin kırmızı kart gördüğü ,adaletin olmadığı, futbol oyunuyla değil de hakem oyunuyla sonucun belli olduğu lige Süper Lig denir. Futbolu idare edemeyen kuruma da TFF denir. Onurun, haysiyetin, şerefin olmadığı kuruma MHK denir. Numara yaparak arkadaşının hakkını çalan oyunculara da hırsız denir. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Tuzlaspor Kulüp Başkanı olarak beni sokmayan yılan bin yaşasın mantığını kabul etmiyorum. Duruşumuz bundan sonra da böyle devam edecektir. Sorumluluk makamında olanlar ya çözüm bulmalı ya da çözüme yardımcı olmak için istifa etmelidir. ‘Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil’ diye güzel bir söz var” dedi.

Tuzlaspor Başkanı Ahmet Çabuk’un PFDK’ya sevkedilmesi sonrası vatandaşlar TFF’ye tepkilerini dile getirdi. Bir çok Tuzla’lı ve Trabzonsporlu cezaları bana yazsınlar dedi.

Futbol Disiplin Kurulunun 38. Maddesi söyle diyor.

MADDE 38–
SPORTMENLİĞE AYKIRI AÇIKLAMALAR
(1) Basın ve yayın organlarına sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan; açıklamaları ile TFF’nin saygınlığını zedeleyen, futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan, spor müsabakalarının taraflarını, müsabakalardaki görevlileri, spor kulübü veya TFF yöneticilerini rencide edecek ya da bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada bulunan

(a) Futbolculara iki ila altı müsabakadan men cezası,

(b) Kulüplerin yöneticilerine 45 ila 120 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 30.000.-TL’den 140.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 15.000.-TL’den 65.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 10.000.-TL’den 25.000.-TL’ye kadar, 3. Ligkulübü yöneticileri için 5.000.-TL’den 10.000.-TL’ye kadar para cezası,
(c)Görevlilere ve diğer kişilere, üç ila yedi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 45 gün arasında hak mahrumiyeti cezası,verilir.
25 Şubat 2016 tarihinde toplanan PFDK Futbol Disiplin Kurulu Tuzlaspor Başkanı Ahmet Çabuk’a 10.000 TL para cezası ve 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
Screen shot 2016-02-24 at 17.29.47 Screen shot 2016-02-24 at 18.13.20

 

 

Etiketler: »