logo

Anadolu Yakasının Yeni Metrosunda Tüneller Birleşti

Anadolu Yakasının Yeni Metrosunda Tüneller Birleşti

anadolu-yakasinin-yeni-metrosunda-tuneller-4724098_2549_oİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

“Hedefimiz, 2016 yılına vardığımızda İstanbul‘da günde 7 milyon insanın metroyu kullanması. Yani artık insanlarımız ulaşımı yer altında yapacak”

Anadolu yakasının ikinci metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun tünel birleştirme töreninde konuşan Topbaş, İstanbul’da ihmal edilen bir ulaşım aksını devreye sokmaya çalıştıklarını söyledi.

Topbaş, göreve geldiklerinde yaklaşık 45 kilometre olan raylı sistemi, 125 kilometreye çıkardıklarını aktararak, kent hareketliliğindeki en doğru çözümün metro olduğunu bildiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarının yarısını ulaşıma yaptıklarını anlatan Topbaş, şöyle devam etti:

“Bunu ağırlıklı olarak metroya yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz hat 20 kilometre, sonra da 4,5 kilometre daha ilave edilmek suretiyle 24,5 kilo ulaşacak önemli bir hat. Bu, Şile‘den gelen insanlarımızın araçlarıyla kente girme ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak bir hat. Marmaray ile entegre olacak bu sistemle İstanbul‘un Avrupa yakasına, her noktasına erişim ve ulaşım imkanı sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi olarak cumhuriyet tarihinin en büyük metro hatlarından Kadıköy-Kartal’ı 3 milyar liraya yaptık. Tuzla-Pendik’e kadar gidecek hattı bitirdik. Son birkaç istasyonluk bölüm kaldı o da tamamlanmak üzere.”

 Topbaş, Üsküdar-Çekmeköy metrosunun vagonlar hariç maliyetinin 563 milyon 889 bin avro olduğunu dile getirerek, hattı 2015’in sonunda hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Bu sayede vatandaşların İstanbul‘un her noktasına ulaşabileceğini anlatan Topbaş, metroyla yolculuğun  Çekmeköy’den Üsküdar‘a 24 dakika, Ümraniye‘ye 12,5 dakika, Kartal’a 59 dakika, Yenikapı’ya 36 dakika, Taksim‘e de 44 dakika süreceğini bildirdi.

Topbaş, kent hareketinde raylı sistemlerin kullanımının önemine işaret ederek, “Hedefimiz 2016 yılına vardığımızda İstanbul‘da günde 7 milyon insanın metroyu kullanması. Yani artık insanlarımız ulaşımı yer altında yapacak” dedi.

İstanbul’u en etkileyici ve dünyada söz edilen bir kent olması yönünde her alanda yatırımlarını durdurmadan devam ettirdiklerini vurgulayan Topbaş, bunu da bir siyasi ayrım yapmadan gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Topbaş’ın konuşmasının ardından Üsküdar-Çekmeköy metrosundaki tünel birleşimi gerçekleştirildi. Çalışanlar da birleşim noktasına Türk bayrağı astı.

Etiketler: »