logo

Andy Moxon’un “Işık ve Zaman” sergisi Tuzla’da

Andy Moxon’un “Işık ve Zaman” sergisi Tuzla’da

andy-moxon-sergiİskoç Sanatçı Andy Moxon’un “Işık ve Zaman Çalışmaları” konulu fotoğrafları, Türkiye’de ilk kez Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Güneşi ve ışığı, fizik ve felsefe eğitimine sanatçı bakışını katarak fotoğraflayan Moxon’un sergisi, 9 Haziran 2013 Pazar gününe kadar açık kalacak.

İskoçyalı fotoğraf sanatçısı Andy Moxon’un ışığı temel formunda keşfeden, soyut ve devam eden fotoğrafları, Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Serginin açılış kurdelasını Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan ve Andy Moxon birlikte kesti. Açılışa Tuzla İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Tolga Demir, Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz ve sanatseverler katıldı. Açılışta, 2 – 3 metrekare arasında değişen ölçülerde 10 fotoğraf yer alıyor.

Güneşi Doğuşundan Batışına 24 Saatte Fotoğrafladı

Sanatseverler, bilim adamlarının milattan önce başlayan fotoğrafı keşfetme serüvenini ilham alan, güneş ve ışığı, gözle görülmeyen ışık kırılmalarını makinelerini modife ederek fotoğraflayan Moxon’un eserlerine yoğun ilgi gösterdi. Moxon’un güneşi doğuşundan batışına kadar tek karede 24 saatte fotoğrafladığı eseri, sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.

Eserleri Avrupa ve ABD’nin değişik ülkelerinde sergilenen, Ulusal Portre Galerisi ve İskoç Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan Moxon’un öğrencileri de, sergi süresince İstanbul’u fotoğraflıyor.

andy-moxon-sergi-2

Etiketler: