logo

Araç almak isteyenler dikkat! Uygulama kaldırıldı.

Araç almak isteyenler dikkat! Uygulama kaldırıldı.

e-Devlet üzerinden “araç sorgulama” menüsünden artık plaka numarası ile bir başkasına ait araç sorgulaması yapılamıyor.

e-Devlet kapısı olan “www.turkiye.gov.tr” sitesindeki “araç sorgulama” menüsünden plaka numarası ile yapılan araç sorgulama uygulamasına son verilmesi, 2. el araç alım satımı işiyle uğraşan ticaret erbabı açısından sıkıntıya yol açtı.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, alım satımı yapılacak araca ilişkin sorgulamayı artık yapamadıklarını belirterek, aracın banka kredisi, üzerindeki hak kısıtlamaları, çalıntı olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılamadığı için sektörde faaliyet gösteren esnafın ciddi sorun yaşadığını bildirdi.

BAŞKASINA AİT ARAÇLAR SORGULANAMIYOR

Tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı veren www.turkiye.gov.tr adresli sitenin sıklıkla kullanılan uygulamalarından birini de “araç sorgulama” menüsü oluşturuyordu. Araç sorgulama ve plaka sorgulama ikinci el araç alacak vatandaşların aktif olarak kullandığı uygulamalardandı. Vatandaşlar almak istedikleri araçların kayda geçen tüm işlemlerini buradan öğrenebiliyordu.

Bir dizi başka hizmete de erişimin sağlandığı söz konusu e-Devlet kapısı üzerinden artık plaka numarası ile bir başkasına ait aracın sorgulaması yapılamayacak. Daha önce herhangi bir plakaya ilişkin sorgulama yapılabilirken, artık kişi yalnızca kendine ait araca ilişkin sorgulama yapabilecek.

Bu değişikliğe, 50 milyon dolayındaki vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları üzerine gidildiği tahmin ediliyor.

Etiketler: »