logo

Atamalar değişiyor

Atamalar değişiyor

xatamalar_degisiyor_h12346.jpg.pagespeed.ic.1Fcqi3ecq2Milli Eğitim Bakanlığı’nın, YÖK ve ÖSYM ile beraber başlattığı çalışmayla öğretmen atamalarında sistem değişiyor. Atamalarda sadece KPSS puanı yeterli olmayacak, öğretmen adayının üniversite sınavına giriş puanı, fakültedeki not ortalaması ve stajyer öğretmenlikte elde ettiği başarı da etkili olacak.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde başlayan “Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi” çalışmalarında sona gelindi. Yeni stratejiye göre eğitim fakulteleri ile okullar arasında işbirliği yapılacak, KPSS ve atama sisteminde revizyona gidilecek.

Yapılacak değişiklikte pedagojik formasyon eğitimine son verilerek yerine 1 yıl süreli “Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Eğitimi” verilecek. Bu eğitim tezsiz yüksek lisans seviyesinde olacak.

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğretmen adayları için eğitim fakültesi diploması yeterli olacak. Lise öğretmenleri için ise alan fakültelerinden mezun olduktan sonra KPSS süreci devam edecek.

Ancak bakanlık, strateji kapsamında KPSS’de  de bir değişikliğe gidecek. KPSS öğretmen yeterliliklerine göre yeniden tasarlanacak.

Etiketler: »