logo

Avrupa Yakası’ndan Tuzla’ya Metro

Avrupa Yakası’ndan Tuzla’ya Metro

bagcilar-basaksehir-olimpiyatkoy-metrosu-yolc-4732252_oAvrupa Yakası’nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir Metro Hattı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada büyük bir hizmete daha imza attı. Hız, konfor ve güvenli taşımacılıkla İstanbul‘un trafik sorunun çözümüne büyük katkı sunacak olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı yolcu taşımaya başladı. Hattın açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile davetli vatandaşlar katıldı. Açılış töreninin ardından yeni hatta ilişkin bilgi veren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Avrupa Yakası’nı en fazla rahatlatacak metro burası olacaktır. Başakşehir, İstanbul‘un en problemli ilçesi konumundaydı. Bununda sebebi ilçe nüfusumuzun hem sanayi bakımından hem de vatandaş bakımından kalabalık olmasıydı. Toplu taşıma araçları buralarda yeteri kadar olmayınca insanlar şahsi araçlarıyla seyahat ediyordu. Bu metro hattı sayesinde hem Başakşehirli vatandaşlarımız hem de diğer ilçelerimizdeki vatandaşlarımız gidecekleri yere daha hızlı, güvenilir ve rahat bir şekilde gidecekler” dedi.

Metro bakımından İstanbul‘un en güzel metrolarından birine sahip olduklarını söyleyen Başkan Uysal, “Şuanda en son yapılan metro en modern yapılan metrodur. 1 milyon 100 bin dolara mal oldu. Başakşehir’den metroya binen birisi çok rahatlıkla Taksim‘e veya Tuzla‘ya kadar rahatlıkla seyahat edebilecek” diye konuştu.

Metro hattı açılır açılmaz yolculuğa başlayan vatandaşlardan Gülsüm Onay, “Metronun Başakşehir’e kadar gelmesine çok memnun olduk. Hamile olduğum içinde otobüse binmek yerine tramvaya biniyordum. Şimdi de metroya bineceğim. Bu yüzden Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

15 senedir Başakşehir’de ikamet ettiğini, 4-5 senedir de metronun açılmasını beklediğini dile getiren Selamettin Arslan da, Başakşehir’in sanayi bölgesi olduğu için metro hattı ile işçilerin çok rahat edeceğini söyledi.

Öte yandan, Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı yolcu taşımaya başladı. Bağcılar‘daki istasyonun açılmasıyla metroya binen binlerce vatandaş, istasyonu heyecanla inceledi ve yanaşan metro trenini alkışlarla karşıladı. İlk yolculuğu Başakşehir yönüne yapan vatandaşlar, metronun hizmete alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

21.7 kilometrelik metro hattı, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler Otogar istasyonlarından oluşuyor. Metro saatte 111 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip. Her istasyonda yürüyen merdiven ve asansörlerin bulunduğu modern metro hattı 16 istasyondan oluşuyor. Hatta 180 metrelik istasyonlara uygun 8’li trenler kullanılıyor. Öte yandan, her istasyon farklı renkte tasarlandı. Metrokent sarı, Başkkonutları açık sarı, Siteler kırmızı, Turgut Özal lila, İkitelli Sanayi mor, İstoç turuncu, Mahmutbey koyu yeşil, Yeni Mahalle koyu mor, Kirazlı bordo, Ziya Gökalp beyaz, Olimpiyat İstasyonu ise mavi renk.

YOLCULUK SÜRELERİ:

Otogar – Bağcılar (Kirazlı) : 10 dakika

Bağcılar (Kirazlı) – Olimpiyat : 16 dakika

Bağcılar (Kirazlı) – Metrokent : 20 dakika

Mevcut Sisteme Entegre yolculuk süreleri:

Başakşehir’den (Metrokent İstasyonu);

Otogar : 30 dakika

Havalimanı : 50

Yenikapı : 44

Hacıosman : 77

Üsküdar : 53

Kadıköy : 60.5

Kartal : 89

Olimpiyat İstasyonundan;

Otogar : 26

Havalimanı : 46

Yenikapı : 40

Hacıosman : 73

Üsküdar : 49

Kadıköy : 56.5

Kartal’a : 85 dakika da seyahat edilebilecek.

Etiketler: » »