logo

AYGAD’dan Tuzla ve Şile Ziyareti

AYGAD’dan Tuzla ve Şile Ziyareti

Picture 1İstanbul’un Anadolu Yakası sınırları için de yer alan 14 ilçenin belirli aralıklarla ziyaret edilmesi kararı alan ve bunu uygulamakta olan yerel gazeteciler bu kapsamdaki ziyeretlerinin beşincisini Tuzla’ya, altıncısını ise Şile’ye gerçekleştirdiler.

Tuzla’dan Sürpriz Projeler…

21 Mayıs günü Tuzla’ya giden AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri çevrede kısa bir ineceleme de bulunduktan sonra Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya konuk oldular. Başkanlık binasındaki toplantı salonunda başkan Yazıcı’dan brifing alan AYGAD yönetim kurulu üyeleri Haziran ayı içinde lansmanı yapılacak olan Tuzla Yat Limanı Kompleksi’nin tanıtım filmini Türk Basını’nda ilk kez izleyen basın mensupları oldular.

Planladığımız projeleri hayata geçiriyor olmanın mutluğu içindeyiz…

Toplantı sırasında pek çok sürpiz proje hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: “İstanbulluları ve İstanbul’a gelen misafirleri Anadolu’dan girişte karşılayan Tuzlamız, sunmuş olduğu imkân ve fırsatlarla yeni cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Sanayiden eğitime, toplu konut alanlarından turizme, spordan kültür-sanata kadar pek çok alanda planladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyor olmanın mutluğu içinde bir belediyeyiz” dedi.

AYGAD Şile’de…

AYGAD Üyeleri’nin bir sonraki buluşması ise 23 Mayıs Perşembe günü Şile’de gerçekleşti. AYGAD’ın Şile Temsilcisi Yıldız Haber Gazetesi Sahibi Yasemin Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşma sabah kahvaltısı ile başladı. Şile girişinde yer alan Ali ve Mehmet Işık kardeşlerin sahibi olduğu “ikinci bahar” adlı tesislerde verilen köy kahvaltısı için konuklar, “olağanüstü” yorumunda bulundular.

Eğitim beşikten mezara kadar sürmeli

Buluşmaya Şile Kaymakamı Şükrü Görücü ile Şile Belediye Başkan Yardımcısı Turan Temel’de katıldı. Burada AYGAD Üyeleri’ne bir konuşma yapan Kaymakam Görücü: “Şile olarak yaz aylarında en çok korktuğumuz konuların başında boğulmalar ve orman yangınları geliyor. Bu konuda belediye, orman müdürlüğü ve diğer kurumlar olarak her türlü tedbiri almış olmamıza rağmen yine de arzu etmediğimiz olayların yaşanmamasının tamamen önüne geçebilmek mümkün olamıyor. Bunun da kesinlikle eğitimden kaynaklandığı artık inkar edilemiyen bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bana göre eğitim beşikten mezara kadar sürmeli” dedi…

Etiketler: » »