logo

Bakan Fatma Şahin: Avrupa’da finans krizi aile krizine dönüşüyor

Bakan Fatma Şahin: Avrupa’da finans krizi aile krizine dönüşüyor

56565-mAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa’da yaşanan finans krizinin beraberinde aile krizini de getirdiğini söyledi. Bu bilgiyi görüştüğü mevkidaşlarından aldığını belirten Şahin, Türkiye’nin köklü aile geleneği sayesinde birçok sorunun üstesinden gelebildiğini dile getirdi.

Bakan Fatma Şahin, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk İslam Geleneği’nde Aile’ konulu sempozyumun açılışında konuştu. Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada ailenin önemine vurgu yaptı. Avrupa’da yaşanan krizin beraberinde aile krizini de getirdiğini anlatan Şahin, “Dünyada yaşanan ekonomik krizlerden sonra ortak sosyal alanda bir krize dönüştüğünü en büyük sorunun parçalanan aileler olduğunu görüyoruz.2008 yılından sonra özellikle Amerika ve Avrupa merkezli yaşanan finans krizinin büyük bir aile krizine dönüştüğünü ve bundan dolayı da sorunun çözümünün çok zorlaştığını gittiğimiz gördüğümüz bize anlatılan mevkidaşlarımızın bize söylediği çok önemli bir gerçek var. Hatta akıntıya karşı kürek çekiyoruz. Derlememiz ve toparlamamız çok zor görünüyor. Çünkü çok hızlı parçaladık, çok hızlı dağıttık. Şimdi bunun maliyeti çok daha yüksek oluyor.” ifadelerini kullandı.

Dünyada içi boşaltılan aile olgusunun yeniden doldurulmaya çalışıldığını ifade eden Şahin, “O yüzden bir çok akım insanoğlunun tarihini geçmişini kültürünü etkiledi. Bizim aile dediğimiz şey sevgi ise şefkatse merhametse sorumluluksa bu değerlerin mutlaka yükselen bir değer halinde tutulması gerekiyor. Modern dünya içini boşalttığı değerle yeniden doldurmaya çalışıyor. Politikalarını aile temelli oluşturmaya çalışıyor. BM ve AB’nin en önemli ana başlığı haline dönüşmüş durumda. Bizim durumumuz ise çok köklü geleneğimiz var. Bizi ayakta tutan çok güçlü değerlerimiz var.“ şeklinde konuştu.

Etiketler: