logo

CHP Tuzla adayı kim olacak?

CHP Tuzla adayı kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kimin belediye başkan adayı olacağı her geçen gün kargaşaya neden oluyor.

İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan tüm bir gazetede tüm üyelin katılacağı temayül yoklaması sonucuna bağlı olarak belediye başkan adayının belirleneceğini belirtmesine rağmen bir başka basın kuruluşunda Cemil Ekşi genel başkan Kılıçdaroğlu tarafından genel merkeze çağrıldığını ve Tuzla’dan aday olması için baskı yapıldığı ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere CHP Tuzla ilçe başkanlığına Belediye Başkan Adayı olmak için, Salim Gürsoy, Ali Çelik, Hatice Bayram, Hüseyin İldan, Cevat Uyanık ve Semih Sarıyar aday adaylığı müracatı yapılmıştı.

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre ise CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından çekilmesi ve ortak seçime girilmesi halinde Kartal, Maltepe, Esenler ve Sultangazi ilçe Belediye Başkan Adaylıklarını ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı istediği yazıldı.
Aldığımız bilgiye göre Anadolu Yakasında CHP Belediyesi olan Kartal ve Maltepe’yi HDP adayına vermek istemeyen ve görüşmelerin devam ettiğini belirten bir yetkili Sancaktepe’nin yanısıra Tuzla’da bu pazarlık içerisinde dedi.

CHP Tuzla’da aday adaylığı müracatında bulunmayan Cemil Ekşi için ise ilçe başkanı Ali Ekber Kızılkan genel merkeze aday adaylığı müracatı yapılabileceğini belirterek Cemil Ekşi’nin aday olabileceği imajını verdi.

Şimdi Tuzla Belediye Başkan Adayı, aday adaylığı müracatını yapan Salim Gürsoy, Ali Çelik, Hatice Bayram, Hüseyin İldan, Cevat Uyanık ve Semih Sarıyar’dan birisi mi aday olacak, yoksa Cemil Ekşi mi?  bir diğer alternatif HDP’ye pazarlıklar neticesinde Tuzla verilecek mi?

Bunların hepsi önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Etiketler: » » » » » »