logo

CHP’yi karıştıran anket

CHP’yi karıştıran anket

Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerinden ardından partinin nerelerde ne gibi hatalar yaptığını İzmir’de akademisyenlerin katıldığı bilimsel bir konferansla sorgulayan CHP’de anket tartışması yaşanıyor.
Anket, ilginç sonuçlarıyla dikkat çekerken CHP örgütünden de tepki topladı. Ankette CHP seçmenine “Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde Başbakan olabilecek mi olamayacak mı” sorusu soruldu. Bu soruya ankete katılanların yüzde 11 “Olacak”, yüzde 89’u “Olamayacak” dedi.

Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, “Eylül Başında CHP’nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası ortaya çıkan durumu düşündüğünüzde, sizce CHP Haziran 2015’te yapılacak Genel Milletvekili Seçimlerinde başarılı olur mu?” sorusu yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 40’ı “Evet, başarılı olur” cevabını verirken, yüzde 60’ı ise “Hayır, başarılı olamaz” cevabını verdi.
Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, “Eylül başında CHP’nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası durumu düşündüğünüzde, CHP için, Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması daha mı iyi oldu yoksa Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması daha mı iyi olurdu? soru yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 59’u “Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması daha iyi olurdu” cevabını verirken, yüzde 31’i “Kılıçdaroğlu olması daha iyi oldu” dedi.