logo

Dünya çocukları ‘barış’ için Türkiye’de

Dünya çocukları ‘barış’ için Türkiye’de

timthumb.php22 Mayıs’ta açılışı yapılacak Türkçe Olimpiyatları’nın bu yılki temasının ‘Evrensel Barış’ olduğu öğrenildi.

140 farklı ülkeden gelecek konuk öğrenciler Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali” kapsamında yapılacak 11.Türkçe Olimpiyatları’nda “Evrensel Barış” için ter dökecek. Bu yıl etkinlikler 22 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak basın toplantısıyla başlayacak.
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali çerçevesinde düzenlenen kültür şölenine ise İzmir ev sahipliği yapacak. Dünyanın 140 ülkesinden iştirak edecek öğrenciler bu şölende birbirinden renkli sunumlar yapacak. 24-26 Mayıs günleri arasında İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yapılacak kültür şöleni, yabancı öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yabancı diplomat heyetleri de ziyaret edecek. Şölende 140 ülkeyi tanıtan birbirinden farklı dizayndaki renkli stantlar açılacak.

TÜRKÇEDER tarafından düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında yapılacak 11.Türkçe Olimpiyatları’na ise Ankara’da start verilecek. Olimpiyatlarda 140 ülkeden 2 bin öğrenci daha başarılı olmak için yarışacak.1 Haziran ‘da Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak olimpiyatlara

5 Haziran’da İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak Tasavvuf Konseri’yle devam edilecek. Renkli görüntülere sahne olması beklenen olimpiyatların şarkı finali, 7 Haziran’da yine İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Dünyanın değişik ülkelerinden farklı dil ve renkteki öğrencilerin okuyacağı şiir finali ise 8 Haziran’da Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak.
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 16 Haziran’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak kapanış finaliyle sona erecek.
Konuk öğrenciler olimpiyatlar kapsamında sunum, halkoyunları, skeç, özel beceri, şarkı ve şiir gibi değişik dallarda becerilerini ortaya koyacak.

Etiketler: »