logo

Engelsiz Parklar açıldı.

Engelsiz Parklar açıldı.

Tuzla Belediyesi her mahallede 1 parkı, engellilerin de kolaylıkla kullanabileceği şekilde yeniden düzenledi. 17 mahalledeki 18 parkın toplu açılışını Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, engellilerle birlikte gerçekleştirdi.
Postane Mahallesi Mektup Parkı’nda düzenlenen açılışa, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve başkan yardımcıları, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü H.Nazmi Yekrek, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, vatandaşlar ve engelliler katıldı.

Başkan Yazıcı’dan Engellilere Müjde
Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, engelsiz yaşam alanlarını çoğaltacaklarını müjdeledi. Şelale Park içinde engelsiz yaşam parkı ve engellilerin işleteceği cafe, Tuzla Marina’da da engelsiz yaşam alanı kurulacağını belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla’da kimse evinde kalmasın, izole olmasın, yaşayan herkesin aynı duyguları paylaştığı Tuzla’yı hayal ediyoruz. Toplumun her kesimi, özellikle sosyolojik anlamda dezavantajlı vatandaşlarımız ne evinde kalarak, ne kentinden uzaklaşarak yaşasın istemiyoruz. Birlikteliğimizi, kardeşliğimizi sosyal hizmetlerimizle de geliştirmek istiyoruz. Yaşamdan kopmayan engelsiz bir Tuzla için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, engelsiz yaşam parkları nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı kutladı.

Özel Çocuklardan Başkan Yazıcı’ya Teşekkür
Özel kardeş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çocukları, park yapımından dolayı Başkan Yazıcı’ya bir buket çiçekle teşekkür etti. Protokol, açılışın ardından parkı gezdi.

Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkları
Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Parklarında, kabartmalı yürüyüş yolları, içinde çarpım tablosu yer alan eğitim duvarı, müzik aletleri, engelli oyun grubu, engelsiz salıncaklar, engelli spor aletleri ve engelli tırmanma platformu gibi donatılar yer alıyor.

Hizmete Açılan Parklar
Postane Mahallesi Mektup Parkı
Postane Mahallesi Eşref Bitlis Parkı
İstasyon Mahallesi Galatasaraylılar Parkı
Evliya Çelebi Mahallesi Huzur Parkı
Mescit Mahallesi Ceren Parkı
Cami Mahallesi Ova Parkı
Aydınlı Mahallesi Ş. J.Er Bekir Demir Parkı
İçmeler Mahallesi Mustafa Kuru Parkı
Tepeören Mahallesi Kudret Parkı
Anadolu Mahallesi Gençlik Parkı
Yayla Mahallesi M.Akif Ersoy Parkı
Şifa Mahallesi Mevlana Parkı
Aydıntepe Mahallesi Marmara Parkı
Mimar Sinan Mahallesi 23 Nisan Parkı
Fatih Mahallesi Okul Parkı
Orhanlı Mahallesi Kültür Parkı
Orta Mahalle İshakpaşa Parkı
Akfırat Mahallesi Şehit Jndr. Er. Murat Aşçı Parkı

engelsiz_park engelsiz_park_4 engelsiz_park_6

Etiketler: