logo

10 Mayıs 2013

Fatih Terim, transfer hedeflerini açıkladı

Fatih Terim, transfer hedeflerini açıkladı

19. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray’ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, Kanaltürk’te yayınlanan Topbizde programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Terim’in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"Alper Potuk ile ilgileniyoruz. Yöneticilerimiz Eskişehirspor ile görüşüyor. Önümüzdeki günlerde oturup hep beraber görüşeceğiz. Sadece gelenler olmayacak gidenler de olacak."

"Teklif gelse de ben Muslera’yı bırakma niyetinde değilim. Fernando bizim çok önemli bir parçamız. Ondan vazgeçmeyi düşünmüyoruz. Kulübün menfaatleri çerçevesinde fiyat ne olursa olsun hedeflerimiz doğrultusunda onu satmayı düşünmüyorum."

"Transferde stoper önceliğimiz var. Sol bek bakıyoruz. Forvet arayışımız mevcut. Melo gitse de kalsa da orta saha bakıyoruz."

"Bugün Ronaldo adam kovalıyorsa, Messi çizgiden top çıkarıyorsa, Burak bu meziyetleri de aldığı zaman tutulması daha zor olacak."

"Felipe Melo konstanter olduğu zaman Avrupa’nın en önemli orta saha oyuncularından biri."

"Ujfalusi gelecek sezon ‘Burada oynamak istiyorum, parasını da siz belirleyin. İsterseniz hiç vermeyin’ dedi."

“Şampiyon olduktan sonra pazartesi sabah biraz geç kalktık. Kaltığımızda vazifesini yapmış insanların huzuru vardı.”

“Ben tabii uzun bir süredir sahaya giremiyorum. Şampiyonluk maçında bile 15 dakika bekliyorsunuz, oyuncular da bekliyor.”

“Real Madrid’e elenince çok üzüldüm. Ben oyuncularıma şunu söylemiştim, "Elenmeyecek takım yok" Ama bu çok önemli.”

“Real Madrid’e elenince üzüldüm. 3-0’ın rövanşında 1-0 geriye düşmemize rağmen 3-1 öne geçtik. Ronaldo’nun golü bana göre ofsayttı. Diğer tarafta o bayrak Drogba’ya da kalkmayabilirdi. Bu hataların bizim lehimize de olması için devamlı buralarda bulunmamız gerekiyor.”

“Yabancı oyuncusu sayısı bence serbest olmalı. Ama bunları da kriterlere bağlamak lazım. Milli takımı çalıştırdığım zaman da bunu sorduklarında cevabım bu oldu, arşivlerde duruyor. İtalya’da, İngiltere’de İspanya’da hep böyle. Bunlar finallerde oynayan ülkeler hep. Avrupa Birliği’ne girmek üzere olduğumuz bu dönemde böyle yasaklarla rakiplerimizle yarışmamız zor.”

“Barcelona’da Pique oynuyor mu? Oynuyor. İyi futbolcu zaten forma şansı bulur. Kulüpler TFF’yle ciddi şekilde müzakere etmeli. Bugün Türk oyuncuları da transfer etmek kolay değil. 8 – 10 milyon avro isteniyor. Piyasa böyle. Kanunla, yasakla siz bir yere gelemezsiniz. Tekrar ediyorum, eğer Türk oyuncusu iyiyse o oynamalıdır zaten.”

“Abdullah Avcı’yı uzun süredir antrenörlük yapıyor. Futbol Federasyonu yetkilileri bu göreve ona vermişler. Bunu fazla sorugulamadan destek olmak gerekli, üzerinde de durmamak lazım.”

"Şampiyonluğu kaybedeceğimiz hiç aklımdan geçmez mi? Geçti tabii ki. Ancak inancımı hiç yitirmedim. Maç seçme demek istemiyorum ama bazı maçlarda konsantre olmakta zorlandık. Zorlu bir viraj olan Kayserispor maçını kolay geçtik. Oyuncularım özellikle ligin sonundaki maçlarda bu direnci göstermeyi başardı."

"Saçmalıklar sinsile halinde. Ben masumum demiyorum mağdurum diyorum. Hakem hata yapamaz mı, o insan. Futbolcu hata yapamaz mı? Antrenör yapınca ise hemen ceza. Oraya gidemez, burayı geçemez. Her şekilde işlevimizi engelliyor."

“Göreve geldikleri günden bu yana verdikleri kararlarda hem hakkaniyetten ödün vermeyen hiç yanlış karar almayan Futbol Federasyonu, PFDK, Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu’nun kuyumcu terazisi gibi ince eleyip sık dokuyan Disiplin Kurulu’nun bu kararı vermesi tek tesellimdir!”

"Galatasaray şampiyonluğu kaybetseydi bunun tek sorumlusu ben olacaktım. Bu kadar ucuz olabilir mi bir insana verilen ceza? Gösteriş için disiplin uygulanır mı?"

"Teknik direktörü şunu yapamaz bunu yapamaz diye bütün ayarlamaları yapmışlar ama ceza verdikleri teknik direktörün maçı nereden izleyeceğine dair bir ayarlamaları yok. Kayserispor, Karabükspor ve Gaziantepspor’a teşekkür ediyorum bana çok misafirperver davrandılar."

 

Kaynak: fanatik.com.tr