logo

Göğsümüzü kabartan tablo!

Göğsümüzü kabartan tablo!

ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA DEVLET LİSESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

 

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi İstanbul Tuzla’da 36 öğretmen ve 510 öğrencisi ile sınavla öğrenci alan bakanlığımızın Proje okullarından biridir.

 

Son dört yılda okul kursları ile Türkiye dereceleri çıkaran ve adını duyuran okul bu yıl da önemli başarılar elde etti.

 

İki yıl önce Sayısal puan türünde Türkiye 51.’si çıkaran Okul, 2019 YKS’de; Sözel puan türünde Türkiye 6.sı, Sayısal puan türünde Türkiye 56.sı ve Eşit Ağırlık Puan türünde Türkiye 87. si çıkararak her üç puan türünde ilk 100 çıkarma başarısını göstermiştir.

 

Bu sonuçlarla 13 Tıp Fakültesi, 8 Diş Hekimliği, 4 Eczacılık, 17 Hukuk, 48 Mühendislik, 12 Öğretmenlik ve 18 diğer fakültelere öğrenci gönderme başarısı göstermiştir.

 

Okul Müdürü Cevdet BUDAK; ‘Son dört yıldır bir sistem kurduklarını, sistemin öğretmen, veli ve öğrenciler nezdinde  kabul gördüğünü, oluşan kurum kültürü ile de okulun başarısının ve  tercih edilebilirlik oranının arttığını ve bunun memnuniyet verici olduğunu belirtti. Lise son sınıf öğrencilerle bire bir ilgilenmenin, yönlendirme ve motivasyonun  bizzat kendisi tarafından yapıldığını söyledi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutlar öğrencilerimize yeni yaşamlarında başarılar dilerim’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: » » »