logo

Hasan Uzunyayla’nın danışmanlığına tepki mi var……?

Hasan Uzunyayla’nın danışmanlığına tepki mi var……?

hasanuzunyayla222CHP Eski Tuzla ilçe başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve milletvekili adayı Hasan Uzunyayla kısa bir süre önce Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e danışman olmuştu.

Tuzla Belediye Başkan Aday Adayları arasında da ismi geçen Hasan Uzunyayla’nın belediye başkan danışmanı olmasına Kartal’da tepki olduğu kulağımıza kadar gelen haberler arasında idi.

Kartal’da yayın yapan İlk Haber Gazetesi imtiyaz sahibi ve Vizyon Türk Tv’de Sansürsüz Bakış programının yapımcısı ve sunucusu  Arslan Ariç gazetesinde ‘Bu da birilerine kapak olsun’ başlığı ile Hasan Uzunyayla’ya Kartal’da olan tepkileri dile getirdi.

Yazısında 2009 yılında belediye başkanı ile ilk ropörtajı kendisinin yaptığını ve ‘Ne yerim ne yediririm’ manşetini attığını ve buna çok fazla tepki aldığını ifade ettikten sonra Hasan Uzunyayla’ya Kartal’daki tepkiler  için bakın neler söyledi….

‘O gün Belediye Başkanı’ni haksız bir şekilde eleştiren Meclis üyelerine sert tepki gösterdik, yaptığımız eleştirilere ve tespitlere tahammül göstermeyenler bizi “Belediye Başkını’nın yalakası” “kalemşörü” olmakla suçlandık.  “kalemini kaça sattın, kaç paraysa bizde verelim” diyenler oldu.

Ama ne gariptir, o gün o sözleri bize söyleyenlerin, Belediye Başkanı’na o sözleri söyleyenler bu gün nerede olduklarını her kes görüyor.

Şimdi bakıyorum, aynı hatalar devam ediyor. Adaylığına kesin gözüyle bakan Belediye Başkanı, seçim öncesi toparlanma adına yeni hamleler yapıyor.

Eski İlçe Başkanı  Haydar Oğuz’u, Tuzla eski İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla’yı kendine danışman yapmış..

Şöyle bir nabız yoklayayım dedim, kiminle konuşuyorsam ateş püskürüyor.

Haydar Oğuz’un danışmanlığına bir anlam veremiyorlar, yoğun eleştiri var.

Tuzla’dan gelen Hasan Uzunyayla’nın danışmanlığına ise sert tepki gösteriyorlar.

Söyledikleri şu “ Kartal’da aklı selim, örgütün tüm yapısını bilen, Kartal’daki siyasi gelişmeleri yakından takip eden en ince detayına kadar bilen insanlar dururken, Hasan Uzunyayla’nın danışman yaıplması ne demek oluyor.!

Görüştüğüm bazı CHP’liler, Belediye Başkanı ne yapmaya çalışıyor, Hasan Uzunyayla’nın Kartal siyasetini toparlayacak kadar, kiminle siyasi hukuku var. CHP’nin Kartal’daki siyasetinin detaylarını ne kadar biliyor.

Kartal’da toparlayıcı, siyaseten sözü geçecek onca insan var iken, Hasan Uzunyala nereden çıktı, biz buna bir anlam vermiş değiliz. Kimse bu tür yapılanmalara itibar etmez.  Bir katkısı olacağını da düşünmüyoruz. Bunlar boşunadır, tepki toplamaktan başka bir işe yaramaz” diyorlar.

Benim kişisel kanaatimde o yöndedir. Uzunyayla’nın danışmanlığı hiç bir işe yaramayacaktır. Aksine parti içinde tepki toplamış geri tepmiştir. İsteyen her kes çıkıp Kartal’da üç tane CHP’li siyasetçiye konuşup bunu teyit edebilir.

Başkanın bu davranışı, CHP tabanında büyük tepki toplamıştır. Bu tepki kısa sürede daha yakıcı bir şekilde görülecektir.

Hasan Uzunyayla’nın Danışmanlığı kabul etmesi, doğru olmadığı gibi, siyasi kariyerine de zarar vereceğini düşünüyorum. Ayrıca, Uzunyayla’nın bu göreve getirilmesi, Kartal’da ciddi anlamda tartışılmaya başlanmıştır. İnsanlar bu duruma tepki göstermekte ve bu göreve neden geldiğini sorgulamakta ve bir anlam vereremektedir. Ben de, Uzunyayla’nın bu görevde uzun süre kalacağına ihtimal vermiyorum.

Ben şahsen, Belediye Başkanı’nın son aylarda yaptığı atamaların kendisine büyük puan kaybettirdiği gibi, hiç bir getirisinin de olmayacağını, hatta ciddi bir oy kaybına neden olacağını düşünüyorum.

Bazen, insan bizzat olayın içinde olunca dışarıdan yapılan eleştirileri anlamıyor, olumsuzlukları yanlışları ve eksiği görmüyor. Hele hele her şeyi bilenler etrafında iken hiç görmüyor, kör oluyor.

Belediye Başkanının da aynı durumda olduğunu düşünüyorum. dışarıdan yapılan hiç bir eleştiriyi görmüyor, söylenenleri anlayamıyor, kimseyi dinemiyor. Sadece kendi söylediklerinin doğru olduğuna inanarak onda ısrar ediyor…….’

Etiketler: » » » »