logo

İftar Çoşkusu Yaşandı

İftar Çoşkusu Yaşandı

sultanbeyli-halki-ayni-sofrada-bulustu-4836233_458_oİftar programına mahalle halkının yoğun ilgisi vardı. Ramazan ayının kutlu iklimini ilçe geneline yayan Sultanbeyli Belediyesi, her mahallede sokak iftarları düzenliyor. Bu kapsamda üçüncü sokak iftarı Hamidiye Mahallesi’nde gerçekleşti. İftar programına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. İftar programında önemli konulara değinen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, mübarek Ramazan ayının insanlığa ve İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diledi.
“Onlara Dua Edelim”
Konuşmasında İslam ülkelerinin içinde bulunduğu şartlara değinen Keskin,”Bugünlerde hem ülkemizde hem de dünyadaki kardeş ülkelerin birliğine kastetmek isteyenler var. Ülkemizin kalkınmasının, huzur ve istikrar ortamının devamının önüne geçmek isteyenler, kardeşliğimize kastediyorlar. Öte yandan Mısır’da yıllar sonra özgürlüğe kavuşmuş kardeşlerimizin iradelerine saldırılıyor, Mısır halkı yeniden bir kaos ortamının içine çekilmek isteniyor.” dedi. Keskin, Mısır’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve tüm dünyada Ramazan ayında dahi zulüm gören insanların Ramazan ayının dualarında unutulmaması gerektiğini kaydetti.
Sultanbeyli’de Huzur Var
Sultanbeyli’nin Ramazan ayının kucaklayıcı iklimini içinde barındırdığının altını çizen Başkan Keskin, “Sultanbeylimizin huzur ve güven ortamı daim olmalı. Adını kardeşlik sofraları koyduğumuz ve bizleri siz sevgili kardeşlerimizle bir araya getiren bu sofralar bizlerin en temel gönül birlikteliğini oluşturuyor. İşte biz bu düşüncelerle her yıl sizlerle mahallelerimizde bir araya geliyor, iftar coşkusunu birlikte yaşıyoruz.” dedi.
Her mahallede iftar programının olacağını ifade eden Keskin, iftar öncesi çocukların eski Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı etkinliklerle eğlendiğini ve her yıl olduğu gibi bu sene de Kent Meydanı’nda Ramazan’ın ruhuna uygun etkinliklerin olduğunu kaydetti.
Amaç Hizmet
Amaçlarının ilçe halkına her alanda daha iyi hizmet sunmak olduğunu söyleyen Keskin, bu maksatla dört yıldır var güçleriyle ekip olarak çalıştıklarını vurgulayarak, “Sultanbeylimiz sizlerin desteği, bizlerin gayretiyle hızla kalkınıyor. İlçemize yatırımlar geliyor. Bu yatırımların başlangıcında TEM bağlantı yolları var. Bu hizmetle ilçemiz en büyük hayalini gerçekleştirdi. Ardından Sultanbeylimiz hızlı bir gelişim evresine girdi. Her yerde yeni iş alanı oluştu. Yatırımcıların gelmesi istihdam oranında artış sağladı. Bu en güzel gelişmelerden biri oldu. Çünkü ilçede yaşayan vatandaşlarımız artık ilçe içerisinde çalışır oldu.” dedi.
“Yatırımların Önünü Açıyoruz”
Sultanbeyli’de yatırımların önünü açtıklarını kaydeden Keskin, Hükümet Konağı, Askerlik Şubesi, polis karakolları, yeni okullar yeni yapılarla ilçenin artık hak ettiği değere kavuştuğunu söyledi. İlçenin ulaşım noktasında geldiği yere de değinen Keskin, göreve geldiklerinden bu yana sefer sayılarında, hat ve otobüs sayılarında ciddi artışlar olduğunu hatırlatarak, “Sorunlar tabi ki bitmedi. Ulaşımda köklü çözüm metrodur. İlçemizi ilgilendiren metro hatlarında çalışmalar başladı. Sultanbeylimize gelecek olan metronun da projeleri hazır, ihalesi bekleniyor. Bunun yanında üçüncü köprü de ilçemize büyük katkılar sağlayacak. Bu projeler otuz yıllık projeler değil. Önümüzdeki kısa sürede hayata geçecek olanlar. İlçemizi daha büyük kalkınma evresine sokacak olan projelerdir.” dedi.
Devlet Hastanesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor
İlçede devam eden çalışmalar hakkında davetlilere bilgiler aktaran Keskin, dere ıslahlarında çalışmaların yapıldığını ve bitince Sultanbeyli’nin büyük bir sorununu daha geride bırakacağını vurguladı. Kaldırım ve asfalt çalışmaları hakkında konuşan Başkan, ilçenin eksiklerinin yavaş yavaş tamamlandığını, bu sene ağırlığı kaldırım çalışmalarına verdiklerini kaydetti. Devlet hastanesinde çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini ifade eden Keskin, ağız ve diş hastanesinin de ihale edildiğini söyledi. Keskin son olarak ilçede yapılan mülkiyet çalışmalarına değindi ve Sultanbeyli’de yaşayan halkın ilçeye sahip çıkması gerektiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’den sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Ramazan’ın paylaşmak olduğunu ve ilçe halkıyla bir arada olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Türkiye’nin ve Sultanbeyli’nin son yıllarda büyük yol katettiğini kaydeden Sevinç, katkısı olanlara teşekkür etti.
İftar öncesinde her mahallede olduğu gibi Hamidiye Mahallesi’nde de çocuklar için etkinlikler düzenlendi.

Etiketler: » » » » »