logo

İki caddede trafik sorununa çözüm

İki caddede trafik sorununa çözüm

pendik_belediyesi_cemal_gursel_ve_ustafa_akyol_caddelerine_duzenleme_07062013_01_miniİstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi’nde yaşanan  yaşanan trafik sorununu çözmek ve ulaşımı daha kolaylaştırmak  amacıyla çalışma başlattı.  Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle yoğunluğu her geçen gün artan Cemal Gürsel Caddesi’nde, trafik akışı ve araç parklanmaları  yoğunluğu azaltacak şekilde yeniden düzenlenecek.

D-100 Karayolu’na paralel şekilde uzanan Cemal Gürsel Caddesi’nde özellikle Kaynarca Üstgeçidi’nden sonra araç park etmelerde yaşanan yoğunluk, trafik keşmekeşliğine yol açıyordu. Çalışma ile parklanmalara bir takım yenilikler getirilerek trafik akışının daha düzenli olması sağlanacak. Aynı zamanda caddenin Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne çıkan kavşağında da bir dizi trafik akış düzenlemelerine gidilerek, hastaneye ulaşım daha kolay hale getirilecek. Çalışmalar kapsamında caddeye beton kaldırımlar yapılırken, yollar asfaltlanarak yenilenecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge trafiğini daha akıcı hale getirmek amacıyla Cemal Gürsel Caddesi ile kesişen sokaklarda bir takım düzenleme hale getirilmesi planlanıyor.

Mustafa Akyol Caddesi’ne de yeni düzen

Öte yandan Yenişehir Mahallesi Mustafa Akyol Caddesi’nde oluşan trafik sorununa el atan Pendik Belediyesi Fen İşleri ekipleri, araçların park etmesini engelleyici bazı düzenlemelere gidiyor. Ekiplerin yaptığı çalışma sonunda caddede trafik akışını engelleyecek şekilde gelişigüzel park yapılamayacak.

Etiketler: » » »