logo

Kontör dolandırıcılarının ‘+0155′ tuzağı

Kontör dolandırıcılarının ‘+0155′ tuzağı

Polis, vatandaşları uyararak, kontör dolandırıcılarının +0155 numarasını kullanarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını kaydetti.

İzmir’de polise başvuran M.H.G. (53) adlı vatandaş, kullandığı telefonun, ekranda ‘+0155’ olarak görünen numaradan arandığını, karşısındaki kişilerin kendilerini polis ve savcı olarak tanıttığını, kendi adına 72 adet hatlı telefon çıkarıldığının aktarıldığını, talimatlar doğrultusunda hareket etmesinin istendiğini bildirdi. M.H.G., kendisine söylendiği gibi yaparak, kredi kartlarını da kullanıp kuyumculardan 48 bin TL’lik altın aldığını, bunları bir poşetin içine koyarak Konak otobüs duraklarının yanındaki parkta bir ağacın altına bıraktığını vurguladı. M.H.G., bir süre sonra dolandırıldığını anladığını ve şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi.

İKİNCİDE DOLANDIRAMADI

Polis konuyla ilgili araştırma başlatırken, dolandırıcılar mağdur vatandaş M.H.G.’yi bir kez daha arayarak, operasyonun bitmediğini, yine siyah bir poşete para koyup Çiğli ilçesinde bulunan bir elektrik trafosunun yanına bırakmasını istedi. Dolandırıcıların kendisini yeniden araması üzerine durumu polise bildiren M.H.G., içinde sadece 10 TL konulan poşeti dolandırıcıların söylediği yere bıraktı. Çevrede önlem alan polisler, poşeti almaya gelen A.H. (32) adlı zanlıyı yakaladı. Zanlı A.H., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: haber7.com