logo

Lise Öğrencilerinden ‘Tarihi’ Münazara

Lise Öğrencilerinden ‘Tarihi’ Münazara

lise-ogrencilerinden-tarihi-munazara-5Tuzla Belediyesi’nin 3. Liselerarası Münazara Şampiyonası’nı Orhanlı Lisesi kazandı. Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle yapılan şampiyonanın finalinde “Yıl: 1830, Osmanlı batılılaşmalıdır” konusu tartışıldı.

Tuzla Gençlik Merkezi’nde düzenlenen şampiyonanın finalinde Kaşif Kalkavan Lisesi, Orhanlı Lisesi, Tuzla Teknik Endüstri Meslek Lisesi ve Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi’nin ekipleri yarıştı. Osmanlı’nın batılaşmasını destekleyen ve karşı çıkan fikirlilerin münazarası, ilgi ve heyecanla takip edildi. Şampiyonayı Orhanlı Lisesi ekibi kazandı. Orhanlı Lisesi’ni temsil eden öğrenciler, iPad ile ödüllendirildi. Şampiyonanın en iyi konuşmacısı da final müsabakasında ödüllendirildi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, finalde yarışan öğrencilere yurtdışı hediyesi sözü vererek sürpriz yaptı. Finalde yarışan kız öğrenciler Balkan turu, erkek öğrenciler ise Yunanistan’da düzenlenecek İyilik Şampiyonası’na katılacak.

Münazarasız, Düşüncesiz Hareket Kaos Yaratır

Şampiyonanın açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, münazaranın hem kişisel hem de toplumsal önemine değindi. Başkan Yazıcı, “Ailede, okulda, hayatımızın her noktasında düşüncenizi en güzel, herkesin anlayabileceği lisanla, bilgi birikiminizi ortaya koyacak şekilde sunmanız çok büyük önem taşıyor. Bilmeli, öğrenmeli, bildiğinizi ve öğrendiğinizi insanlığa katkı sağlayarak ifade edebilmeli, fikrinizi en büyük gücünüz olarak kullanabilmelisiniz. Münazarasız, düşüncesiz hareket kaos yaratır, dünya ve toplum yaşamına zarar verir” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğrencilere tarihi öğrenmeleri tavsiyesinde de bulundu. “Maziyi bilemezseniz, atiyi şekillendiremezsiniz” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, “Tarihi bilmeden de bir meslek sahibi olabilirsiniz ama yüreğiniz ülkeniz, milletiniz için atıyorsa tarihi öğrenmek zorundasınız. Büyük devlet, büyük millet olmanın yolu farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüp, tarihi bilinçle hareket etmekten geçiyor” şeklinde konuştu.

lise-ogrencilerinden-tarihi-munazara-2 lise-ogrencilerinden-tarihi-munazara-3 lise-ogrencilerinden-tarihi-munazara-4 lise-ogrencilerinden-tarihi-munazara

Etiketler: » »