logo

Londra’da en büyük kupa kimin olacak?

Londra’da en büyük kupa kimin olacak?

Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük basketbol organizasyonu THY Avrupa Ligi Final-Four’u, bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak. O2 Arena’da düzenlenecek Dörtlü Final’de İspanya’dan Barcelona Regal ile Real Madrid, Rusya’dan CSKA Moskova ve Yunanistan’dan son şampiyon Olympiakos takımları mücadele edecek. Geçen yılın iki finalisti CSKA Moskova ile Olympiakos, bu kez yarı finalde karşı karşıya gelecek. Çeyrek final serisinde 2-0 geriye düşmesine rağmen durumu eşitleyen Anadolu Efes’i son maçta eleyen Olympiakos, ikinci sürpriz peşinde koşarken, CSKA Moskova rövanşı almak isteyecek.

‘El Clasico’ heyecanıYarı finalin diğer maçında ise ‘El Clasico’ heyecanı yaşanacak. İspanya’nın iki ezeli rakibi Barcelona ve Real Madrid, finale kalmak için mücadele edecek. Yarı finali kazanan takımlar pazar günü saat 22.00’de finalde karşı karşıya gelecek. Maçlar NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

Geçen yılın rövanşı!

Yıldız kadrolu CSKA Moskova, geçen yıl Olympiakos’a finalde yenilerek şampiyonluğu kaybetmişti. Rus ekibi bu kez rövanşı almak  için sahaya çıkacak. CSKA yine şampiyonluğun en büyük favorisi…

Barcelona yine favori

7 kez final oynayan Barcelona sadece 2003 ve 2010’da kupa kazanmıştı. İlk tur ve TOP 16’yı lider bitiren İspanyol ekibi, çeyrek finalde ise Panathinaikos önünde ecel terleri döktü. Seriyi 3-2’yle geçip Final-Four’a kalan Barça yine favori.

Son şampiyon sürpriz peşinde

İlk kupasını 1997’de kazanmışlardı. Geçen sezon da CSKA’yı  yenip, 2. kez şampiyon oldular. Yunanistan’daki maddi kriz yüzünden kimse onlara şans vermiyordu. Ancak takım oyununu çok iyi oynayan Olympiakos herkesi utandırdı ve 4’lü Final’e kaldı.

Rekortmen 17 yıldır kupaya hasret

Avrupa Ligi’nde 8 kupayla en çok şampiyonluk yaşayan takım olan Real Madrid bu kez de iddialı geliyor. Madrid tam 17 yıldır şampiyonluk hasreti çekiyor. Barcelona ve CSKA’ya oranla İspanyol ekibine pek şans tanınmasa da gizli favorilerden biri…

Final four programı

Bugün: 19.00 CSKA-Olympiakos / 22.00 Barcelona Regal-Real Madrid

Pazar: 19.00 3.lük-4.lük maçı / 22.00 Final

 

Kaynak: haber7.com