logo

Maltepe’den Eğitimde Başarı ve Birlik-Beraberlik Mesajı

Maltepe’den Eğitimde Başarı ve Birlik-Beraberlik Mesajı

20130525_121653_Betül SkTürkiye’de ilk kez Maltepe’de uygulanan Yeni nesil Öğretmen Liderliği Projesi, eğitimde başarıyı hedeflerken, yine bir ilk olan Antakya Medeniyetler Korosu’nu  ağırlayarak ‘birlik ve kardeşlik’ içinde anlamlı bir mesaj verdi.

Maltepe Kaymakamlığı tarafından 4 yıl önce hayata geçirilen ve eğitimde kalite, başarının artırılması bilgilerin kalıcı olmasının hedeflendiği Yeni Nesil Öğretmenler Liderliği Projesi 4. kongresini yaptı. Maltepe Medeniyet Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Bağlıbey; kongrede yaptığı konuşmada projeye övgüler yağdırdı. Balığbey; Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur’un öncülüğünde başlatılan ve İngiltere’de  uygulanan bu yöntemin çok önemli olduğunu söyledi. Balığbey, Türkiye’de ilk kez uygulanan projeyi incelediğimde gerçekten kısa zamanda çok yol alındığını gördüm. Birçok bakanlık ve kamu kurumuna görevim gereği gidiyorum hiçbir şerde bu tür bir uygulama yok. Ancak bu projenin tüm Türkiye’ye yayılması önemli bunun için çalışmalar yapacağız” dedi. Maltepelilere “Kaymakamınız Ahmet Okur’a sahip çıkın onu hiçbir yere göndermeyin” diyen Balığbey, gelecek nesillerin eğitimle bugünden şekillendirileceğini bunun içinde eğitimde yeni yöntemlerin kullanılarak başarının yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur’da hayata geçirilen projenin temelde bir öğretmen gelişim modeli olduğunu söyledi. Projede yer alan öğretmenlerin çalışma ile ilgili olarak ‘yeniden doğduğumuz ve mesleğimizde yeni bir sayfa açtığımız dönem’ olarak nitelediklerini hatırlatan Okur, “Bu projede yer alan öğretmenler bir yıl boyunca  yaptıkları çalışmalarla kişisel ve mesleki kazanımlar elde ediyorlar ve bunu hayatları boyunca kalıcı bir uygulama haline getiriyorlar” dedi. Kongrede elde edilecek sonuçlarla  eğitimde uygulanabilir ve paylaşılabilir sonuçların ortaya çıkacağını bunun da tüm ülkemizde yaygınlaşacak modeller oluşturacağını ifade eden Kaymakam Okur, bazı il ve ilçelerin bu model ile ilgili olarak kendileriyle görüşmesinin de projenin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Yeni Nesil “Öğretmen Liderliği” Projesi:

Cambridge Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan proje dünyanın farklı kıtalarında 14 ayrı ülkede, ülkemizde de ilk ve tek olarak Maltepe Kaymakamlığı tarafından uygulanıyor.

Dört yıldır Maltepe de ki 37 Okul, 166 Öğretmen tarafından uygulanan proje ile eğitim ve öğretim uygulamalarına yeni bir soluk ve anlayış getiriliyor. Öğretmen Liderliğiyle; öğretmene yeni bir kimlik kazandıran, teknolojinin yanında öğretmeni sistemin tam merkezine çeken, geleneksel eğitim ve öğretim metotlarının ötesinde öğretmenin liderlik vasıflarını geliştirmesi sağlanıyor. Sistem; eğitimin paydaşları arasındaki uyum ve ahengi sağlayacak yolları ve yöntemleri geliştiren, öğrenciyi ders ve okulla barıştıran, okuma ve öğrenme alışkanlıklarını hayat boyu sürdürecek davranış değişiklikleri oluşturmaya yönelik bir öğretmen gelişim modelidir.

Medeniyetler Korosu Maltepe’de

Maltepe Kaymakamlığı’nın Yeni Nesil Öğretmen Liderliği  kapsamında konser veren Medeniyetler Korosu katılımcıları büyüledi

Türkiye’de ilk kez uygulanan,  eğitimde kalite ve başarının artırılmasının hedeflendiği Yeni Nesil Öğretmen liderliği Projesi’nin 5. kongresi için Maltepe Medeniyet Üniversitesi yerleşkesinde  konser veren Antakya Medeniyetler Korosu söylediği şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Üç semavi dinin temsilcilerinin ve bu dinlere mensup insanların bulunduğu koroyu, sevgi ve hoşgörü teması ile kurduklarını belirten şef Yılmaz Özfırat, Türkiye’nin sevgi ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Koro içerisinde imam, papaz ve hahamlarında olduğunu ve birlikte kardeşlik için şarkıları söylediklerini anlatan Özfırat, koronun bu yönüyle de çatışmaların eksik olmadığı dünyaya da bir örnek olduğuna vurgu yaptı.

Maltepe Kaymakamlığının organizasyonunda eğitimde yeni uygulamalar çerçevesinde bu konseri vermekten mutluluk duyduklarını söyleyen Koro üyeleri daha sonra birbirinden güzel şarkılarını sevgi, barış , kardeşlik ve hoşgörü için söylediler. Gecenin final şarkısı ise adeta herkesi kendinden geçirdi. Koro, tüm katılımcılarla birlikte finalde “Bir başkadır benim memleketim” şarkısını söyledi.

DSC_0534 DSC_0556 DSC_0573 DSC_0583 DSC_0619

Etiketler: » »