logo

Memur kadroları açıklandı

Memur kadroları açıklandı

Memur adaylarının merakla beklediği, 2013 yılı memur alımı süreci başladı. Kurumların kadro bildirimlerinin beklentilerin üzerinde olduğu gözlendi. En çok kadro talebi 61 bin kadro ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.

90 BİN PERSONEL ALINACAK

Kurumların toplam kadro talebi yüz binleri bulurken, verilecek toplam kadronun üniversitelerle birlikte en fazla 90 bin civarında olması bekleniyor.

Devlet Personel Başkanlığı, kamu kurumlarının 2013 yılı için ihtiyaç duydukları personel sayılarını bildirmesini istedi. Buna göre, kamu kurumlarından, 2013 yılı için alınması planlanan memur sayısının yaklaşık 2 katı talep geldi. 2013 yılı bütçe kanuna göre, devlet bu yıl içinde kamu kurumlarına 65 bin, üniversitelere de 14 bin yeni personel alacak. En çok kadro talebi ise 61 bin kadro ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Sağlık Bakanlığı 35 bin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da 13 bin kadro ihtiyacı bildirdi.

İŞTE O KADROLAR

Yine Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü de yüksek kadro talep eden kurumlardan oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin 400, Adalet Bakanlığı 4 bin 500, Emniyet Genel Müdürlüğü 5 bin kadro talep etti. Alımlara karar veren Maliye Bakanlığı ise kendisinden 2 bin kadro talebinde bulundu.

Kamu kurumlarının kadro taleplerinin bildirim süresi mayıs ayında sona erecek. 2013 yılı memur alım takvimine göre, 1. yerleştirme işlemi 24 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İkinci yerleştirme işlemi ise kasım ayında gerçekleştirilecek.

Kaynak: ensonhaber.com