logo

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kuzeybatı kesimlerde halen aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracağı vurgulandı. Açıklamada, Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya), Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale), Çorum, Kütahya, Tekirdağ ile Edirne ve Kırklareli’nin güneyinde yerel olarak kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Doğu Akdeniz’de halen aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren Hatay çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’in doğusu (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay), Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağışla birlikte oluşabilecek, su baskınları, yıldırım, çatı uçması gibi olaylara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü de telsizden anons yaparak, ekipleri 11.00 ila 19.00 arasında etkili olacak sağanak nedeniyle uyardı.

Kaynak: ensonhaber.com