logo

Milli İradeye Saygı Mitingi İstanbul’da büyük çoşkuyla yapıldı

Milli İradeye Saygı Mitingi İstanbul’da büyük çoşkuyla yapıldı

ak-parti-nin-milli-iradeye-saygi-mitingi-1-4734764_400Başbakan Erdoğan:

“Bugün İstanbul‘da, işte bu muhteşem, işte bu mahşeri insan

selinin içinde tekrar söylüyorum; eğer Türkiye fotoğrafı görmek

isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa,

fotoğraf burada”

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın, “Büyük oyunu bozmaya haydi tarih yazmaya” sloganıyla Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği “Milli İradeye Saygı” mitinginde halka hitap etti.

Miting alanına eşi Emine Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Konuşmasına başlamadan önce ceketini çıkaran Erdoğan, aziz İstanbul‘u sevgi ve saygıyla, en kalbi duygularıyla, gönül dolusu muhabbetle selamladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy Başakşehir ve Bayrampaşa’yı selamladığını belirterek, şunları kaydetti:

“Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Çatalca, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt sizi selamlıyorum. Eyüp nerede, Fatih nerede, Gaziosmanpaşa nerede, Güngören, Kadıköy, Kağıthane nerede? Kartal, Küçükçekmece nerede? Maltepe nerede, Pendik nerede? Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Sancaktepe‘yi selamlıyorum. Sarıyer nerede, Silivri nerede, Sultanbeyli nerede, Sultangazi nerede?  Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve şu anda Zeytinburnu‘ndayız, sizleri selamlıyorum. 7’den 70’e tüm İstanbullular, İstanbul‘un gençleri, sizleri selamlıyorum. Geleceğimiz, umudumuz çocuklarımızı görüyorum, onları selamlıyorum. Bu coşkunuz, bu muhabbetiniz, bu samimiyetiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.”

İstanbul demek Türkiye demektir”

Başbakan Erdoğan, İstanbul demenin Türkiye demek olduğuna dikkati çekerek, “İstanbul demek Ortadoğu demektir. İstanbul demek Balkanlar demektir, Kuzey Afrika demektir. İstanbul demek Avrupa, Asya, Afrika demektir. İşte bu kadim Osmanlı başkentinden, bu dünya şehrinden, bu dünya başkentinden tüm yeryüzünü, yeryüzündeki tüm dostlarımızı, kardeşlerimizi gönülden selamlıyorum” diye konuştu.

Şu anda dünyanın kendilerini izlediğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya da duyuyor, dünyanın birçok dost ve kardeş şehrinde günlerdir oradaki kardeşlerimiz bizim için kalkıyor, yalana, dolana, talana ‘hayır’ diyenler bizimle beraber yürüyor. Günlerdir dünyanın değişik yerlerinde bizler için gösteriler yapıyorlar. Kardeş şehirlerin kalpleri burada, İstanbul‘da atıyor. Bilsinler ki onların kalbi nasıl İstanbul‘da, Türkiye‘de atıyorsa; İstanbul‘un, Türkiye‘nin kalbi de o şehirlerde atıyor. Şimdi soruyorum sizlere? Şu alana giremeyen kardeşlerim var. Dışarıda kaldılar ve büyük yekünler halinde geliyorlar aslında ama onlar maalesef bu alana gelemeyecek.”

Başbakan Erdoğan, “Malezya Kuala Lumpur burada mı, Pakistan Lahor burada mı?” diye sorarak, şunları kaydetti:

“Makedonya Üsküp burada mı?  Gostivar burada mı, Prizren, Priştine burada mı? Bosna Hersek, Saraybosna burada mı? Zenitsa burada mı? Somali burada mı? Myanmar burada mı? Filistin, Gazze, Ramallah, Nablus, Kudüs burada mı? Bağdat, Basra, Musul, Kerkük, Erbil, Süleymaniye burada mı? Şam, İdlip, Hama, Humus, Halep burada mı? Dünyanın her yerinde bizim için meydanlara çıkan, bize dualarını esirgemeyen kardeşlerimi İstanbul‘dan selamlıyorum. Avrupa‘nın onlarca kentinde, ABD‘de, Ortadoğu’da, Asya‘da bizi bağrına basan, bizim için sokağa çıkan, bizim için hayır dualarını gönderen tüm kardeşlerimi, tüm dostlarımızı İstanbul‘dan yürekten selamlıyorum. Bugün İstanbul‘da, işte bu muhteşem, işte bu mahşeri insan selinin içinde tekrar söylüyorum; eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa, fotoğraf burada.”

Bu sırada vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları attı.

Etiketler: » »