logo

Namaz kıldı işten atıldı!

Namaz kıldı işten atıldı!

330158893708200150İş yerinde taciz anlamına gelen “mobbing” sınırları aştı! Elektronik mühendisi, namaz kıldığı gerekçesiyle tazminatsız işten atıldı. Yargı tarihine geçecek türden hukuk savaşı başlattı. Skandal, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde far üreten bir firmada yaşandı. İddiaya göre, 16 yıldır elektronik mühendisi olarak çalışan M.Ç., 7 yıldır far üreten bir firmada çalışıyordu. İşe alınırken, diğer meslektaşları gibi namaz kılıp kılmadığı, alkol alıp almadığı gibi sorularla karşılaştı. Müdürün emriyle 2 yıl önce iş yerindeki mescidin kapısına kamera yerleştirildi. İnsan kaynakları birimi de namaz kılanların listesini çıkarttı. Listedeki kişiler teker teker çağırılıp, namaz kılmamaları konusunda ikaz edildi. Namaz kılan personelden biri ise görüşmeyi cep telefonuna kaydetti. Namaz kılmaya devam edeceğini söyleyen 10 kişi tazminatları ödenerek işten atıldı.

‘İNANÇ HÜRRİYETİ’

İş yerindeki mescit ise yıkıldı. Durum değişikliği firma sahibi A.B.’ye aktarıldı. Firma sahibi ise talep üzerine mescidi yeniden açtı. İnsan kaynakları birimi ise durum değişikliğinde etkili olduğunu düşündükleri elektronik mühendisi M.Ç.’nin iş akdini geçen Şubat ayında feshetti. Namaz konusundaki hassasiyeti nedeniyle tazminatsız işten atılan M.Ç., iş mahkemesine gitti. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na şikayet dilekçesi yazdı. M.Ç., dilekçesinde inanç hürriyeti kapsamında hakkının korunmasını istedi. Bu dilekçeler üzerine Başbakanlık, soruşturma açılmasını talep etti.

DELİLLER SAVCIDA
Elektronik mühendisi M.Ç., namaz kıldığı için iş yerinin kendisini “kusurlu” gösterdiğini açıkladı. Kendisi gibi baskıya uğrayan arkadaşının çektiği cep telefonu kaydını savcılığa delil olarak gösteren M.Ç., “Bu durum, anayasının 5 ve 9. maddelerindeki inanç hürriyetine aykırı” ifadesini kullandı.

NAMAZ KILDI İŞİNDEN OLDU…

Otomobil fabrikasına far üreten firmanın uyguladığı “namaz kılmayın” baskısı, savcılık tarafından inceleniyor. Dava açılıp açılmayacağına ise savcılık karar verecek.

Etiketler: »