logo

Nazmiye Demirel vefat etti

Nazmiye Demirel vefat etti

2.5 yıldır Başkent Hastanesi’nde tedavi gören Nazmiye Demirel’in vefat haberini alan Süleyman Demirel hastaneye gitti. Nazmiye Demirel, Çankaya Köşkü’nden ayrıldıktan sonra 2005 yılından bu yane Alzheimer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu. First Lady’lik dönemi dahil geri planda durmayı tercih eden Nazmiye Demirel, Süleyman Demirel’in 65 yıllık hayat arkadaşıydı.

SÜLEYMAN DEMİREL’DEN AÇIKLAMA

Süleyman Demirel, hastanede burada kısa bir açıklama yaptı. Doktorlara teşekkür eden Süleyman Demirel, “Kendilerine minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu hayatta tuttular. Hepinize teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin” dedi.

“NAZMİYE NASIL”

Nazmiye Demirel, yıllardır kendisini kontrol altında tutan doktorların bulunduğu Başkent Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Süleyman Demirel ise bir süre Güven Hastanesi’nde tedavi gördü. Yaklaşık 2.5 yıllık süreç içerisinde Demirel’in sabahları uyandığında Başkent Hastanesin’de yatan eşinin durumunu sorduğu biliniyordu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Nazmiye Demirel’in ölüm haberinin ardından doktoru bir açıklama yaptı. Başkent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Saat 22.27 itibariyle solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hastamızı kaybettik. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız da içeride eşini ziyaret ediyor. Kendisi metanetini muhafaza etmeye çalışıyor. Şu an içeride dinleniyor. Sayın Demirel kendisi de sağlık sorunları yaşadığından eşiyle en son 1,5-2 ay kadar önce yüzyüze görüşmüştü” denildi.