logo

Nihat Özdemir’den Siirt’e eğitim desteği

Nihat Özdemir’den  Siirt’e eğitim desteği

Yapacağı eğitim yatırımlarını görüşmek üzere özel uçakla beraberinde Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve iş adamı Ethem Sancak ile Siirt’e gelen Özdemir, İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Özdemir ile okulda incelemelerde bulunan Erdoğan, okulun şeref defterini de imzaladı.

Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, imam hatiplerin önemine değinerek, bayanların toplumun bel kemiğini oluşturduğunu, imam hatip okullarının da bu konuda çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Heyet, daha sonra Vali Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti. Bilal Erdoğan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “İnşallah hayırseverimizin katkısıyla Siirt’e bir kız imam hatip lisesi ve ortaokulu ile kız yurdu yaptırmayla ilgili olarak buraya geldik. Bizim de İstanbul’da bir vakfımız var. Vakıf olarak bu yurtta inşallah bir görevimiz olacak. Burada sayın valimizin ev sahipliğinde yeri görmek, öğrencilerimize ne düşündüğümüzü anlatmak için ziyarete geldik.” dedi.

Vali Aydın da okulun 80 derslikli ve Güneydoğu’nun en büyük prestijli projelerinden biri olacağını belirterek, Özdemir ve Erdoğan’a teşekkür etti. Vali Aydın, Pervari İmam Hatip Lisesi’nin de iş adamı Sancak tarafından yaptırılacağını bildirdi.

Heyet daha sonra Aydınlar ilçesindeki türbeleri ziyaret etti ve vatandaşlarla görüştü. Sancak’ın köyü Çatılı’ya da giden heyet, daha sonra özel uçakla Siirt’ten ayrıldı.

Yapılacak olan okulun 80 dersliği, 600 öğrenci kapasiteli kız yurdu ile kapalı spor salonu da bulunacak.

Başbakan Erdoğan, 8-9 Martta Siirt’e yaptığı ziyarette Özdemir’den okul yapmasını istemişti

Kaynak: haber7.com