logo

Önce sigarayı sonra takımını yaktı!

Önce sigarayı sonra takımını yaktı!

Amatör kümedeki maçta antrenör yedek kulübesinde sigara içmeye başlayınca hakem maçı tatil etti.

İkinci Amatör Küme B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Sanayi Esnafspor ile Sümerspor arasında Mimarsinan Serkent Stadı’nda oynanan maçta yedek kulübesinde sigara içilmesi, karşılaşmanın 36. dakikada, skor 1-0 Sümerspor lehine iken yarıda kalmasına neden oldu.

Şampiyonlukta iddialı Sanayi Esnafspor’un antrenörü Mustafa Hüröztürk, bu maç oynanırken yedek kulübesinde sigara içmeye başladı. Hüröztürk, sigara içmemesi konusunda maçın hakemi Fikret Ünal tarafından uyarıldı. Ancak Hüröztürk bu uyarıya rağmen sigara içmesini sürdürdü.

Karşılaşmanın 36. dakikası oynanırken bu durumun devam ettiğini gören hakem Fikret Ünal, antrenör Hüröztürk’ü bir kez daha uyardı. O sırada yedek kulübesinde oturan Sanayi Esnafspor yöneticisi Süleyman Fidan da hakeme tepki gösterdi.

Karşılaşmayı yöneten hakem Fikret Ünal, yedek kulübesinde sigara içilmesinin sporcular için kötü örnek oluşturacağını gerekçe gösterip antrenör Mustafa Hüröztürk ile yönetici Süleyman Fidan’ı saha dışına gönderdi.

Bu duruma sinirlenen ve çıkmamakta direnen yönetici Süleyman Fidan, hakem Fikret Ünal’la tartışmaya başladı. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi Fikret Ünal, yardımcı hakemlerini yanına çağırıp, karşılaşmayı tatil ettiğini bildirerek, soyunma odasına gitti.

Her iki takımın oyuncuları maçı oynatması için hakeme ricada bulunduysa da hakem kararından dönmedi. Olay Kayseri’deki spor çevrelerinde şaşkınlık yarattı.

Sahalarımızda ender rastlanan bir gerekçe ile tatil edilen maç hakkında Futbol İl Disiplin Kurulu’nun kararının ne olacağı merakla bekleniyor. Futbol İl Disiplin Kurulu, bu maçla ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecek.

Kaynak: haber7.com