logo

Öz Kardeşini Öldürene Ceza Yok !!!

Öz Kardeşini Öldürene Ceza Yok !!!

kardes-katiline-ceza-ehliyeti-yok-tahliyesi-4849182_5934_oÖz kardeşi Adil Dilek’i kendisine ‘pis koktuğunu’ söylediği için bıçakla öldüren bu nedenle ‘Yakın akrabayı kasten öldürme’ suçunu tahrik altında işlediği gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Aslan Dilek, akıl hastası olması nedeniyle ceza almadı.

“TUTUKLULUK DURUMU SONLANDIRILMALI”

Anadolu Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Aslan Dilek ve avukatı katıldı. Duruşmada mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında öz kardeşini kasten öldürmekten kamu davası açıldığını belirterek, “Yapılan yargılama esnasında Adli Tıp Kurumu raporunda sanığın cezai sorumluluğunun bulunmadığı anlaşıldığından sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilmeli, güvenlik tedbirlerine hükmedilerek tutukluluk durumu sonlandırılmalı” dedi. 54 yaşındaki emekli öğretmen sanık Dilek ise Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatmak istediğini belirtti.

“TOPLUM İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Mahkeme, sanık hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan dava açıldığını, Haziran ayında Adli Tıp Kurum Başkanlığı 4. İhtisas Dairesi’nin mahkemeye sunduğu raporla Aslan Dilek’in işlemiş olduğu cinayete karşı cezai sorumluluğunun olmadığı ve tedavi amaçlı akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirinin uygulanması gerektiğini bildirmiş olduğundan ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti, TCK’nın ‘Akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirleri’ maddesi gereğince sanığın yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına hükmetti.

Kararda, “Akıl hastası olan ve toplum için tehlike arz eden sanığın cezaevinden tahliyesi sırasında salıverilmeyerek sanığın durumuna uygun bir hastaneye sevk edilmesi hususunun not düşülmesine” denildi. Böylece sanık hakkında tahliye kararı verilmiş oldu.

KORKU FİLMİ GİBİ CİNAYET

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçtiğimiz Aralık ayında hazırladığı iddianamede, emekli öğretmen olan Aslan Dilek’in 30 yıldır şizofren tedavisi gördüğü, maktul Adil Dilek’in(45) ağabeyi Aslan Dilek’i (54) sürekli ölümle tehdit ettiği belirtildi. 27 Temmuz 2012 günü Maltepe’de gerçekleşen olayda, ağabeyine ‘Pis kokuyorsun, yıkanmalısın’ şeklinde cümle kuran Adil Dilek’in sözleri üzerine kardeşler arasında tartışmanın başladığının belirtildiği iddianamede, tartışmanın üzerine Aslan Dilek’in mutfaktan bıçak alarak kardeşine defalarca sapladığı ifade edildi.

BIÇAK EĞİLİNCE YENİ BİR BIÇAK ALARAK GELDİ

Bıçağın eğilmesi üzerine tekrar mutfağa giderek yeni bıçakla kardeşini birkaç kez daha bıçakladığı belirtilen Aslan Dilek’in, kardeşinin öldüğünü düşünerek odasına gittiği kaydedildi.

Olay sonrasında ağabeyinin haberi olmadan dışarı çıkıp çevredeki insanlardan yardım alarak hastaneye giden Adil Dilek, 2 hafta boyunca tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay gününden 3 gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Aslan Dilek hakkında gerekçesiyle ‘Yakın akrabayı kasten öldürme’ suçunu tahrik altında işlediği gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“CİNAYETİN SONUÇLARINI ALGILAYAMAZ” RAPORU

İddianamede Aslan Dilek’in 15 yıldır Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü ve bu hastane tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporunda, suçun işlendiği sırada sanığın akıl hastalığı etkisinde olduğu ve durumun TCK’nın 32. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi de talep edildi. Bu madde ise, akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin sonuçlarını algılayamayan insanlara ceza verilemeyeceği anlamına gelmekte.

Etiketler: