logo

Peki şimdi ne olacak?

Peki şimdi ne olacak?

851766_detayFenerbahçe ve Beşiktaş‘ın UEFA Disiplin Kurulu’na sevki Türk futbolunu 2 yıl öncesine döndürdü, yeni sezon öncesi akıllara bir soru kazındı. İşte kulislerde kulaktan kulağa sorulan o sorular…

KUPA İADE EDİLECEK Mİ?
Fenerbahçe’nin cezası kesinleştiği taktirde 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası el değiştirecek
mi? Kupa Trabzonspor’a gidecek mi? Bu durumda 2011 Türkiye Kupası’nın akıbeti ne olacak?

O 1 YIL DÜŞÜLECEK Mİ?
Mehmet Ali Aydınlar döneminde 1 yıl Avrupa’ya gidemeyen Fenerbahçe, yeni ceza aldığı taktirde bu 1 yıllık ceza düşürülecek mi?

TFF NE YAPACAK?
Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA’dan ceza çıkması halinde ilgili hükümler çerçevesinde “yargılamanın yeniden yapılması” maddesini uygulayacak mı? Şike dosyası yeniden açılacak mı?

İÇ CEZA GELECEK Mİ?
Cezanın UEFA’ca onaylanması halinde Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ülke içinde ayrı bir ceza gelecek
mi? Dönemin TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’ın dile getirdiği “Puan silme” söz konusu olacak mı?

AY-YILDIZ TEHLİKEDE Mİ?
UEFA’nın istediği belirli müeyyidelere karşı TFF’nin direnmesi halinde milli takımlarımıza uluslararası platformda herhangi bir yasak ya da kısıtlama getirilir mi?

PARA KİME GİDECEK?
F.Bahçe’nin ceza alması halinde Devler Ligi’nden gelecek para tamamen G.Saray’ın kasasına mı girecek, yoksa ikiye mi bölünecek? Ya da Şampiyonlar Ligi’ne alınması halinde Bursaspor’a mı verilecek?

NEDEN SÜRE BELİRTİLDİ?
Ülkemizde disiplin yargısında cezanın süresi konusunda yetkili kurumlar bir talepte bulunmamasına
karşın, UEFA Disiplin Müfettişi niçin F.Bahçe’nin 2 yıl, Beşiktaş’ın da 1 yıl Avrupa’dan men edilmesini istedi?

F.BAHÇE CAS’A GİDER Mİ?
Şike sürecinde daha önce CAS’a yaptığı başvuruyu geri çeken Fenerbahçe, CAS’a tekrar başvuruda bulunacak mı? Başvurursa sonuç nasıl olacak?

DEMİRÖREN BIRAKIR MI?
Şike iddiaları ile ilgili dosyayı örtbas etmekle itham edilen Yıldırım Demirören ve kurulları, UEFA tarafından verilecek cezaların kesinleşmesi halinde toplu halde istifa edecekler mi?

BU SORULAR DA UEFA’YA

NEDEN BEKLENİLDİ?
1- Büyük önem taşıyan bu dosya, niçin 1,5 yıl bekletildi?

GEÇEN YIL NE OLDU?
2- İlk yıl hiç bir soruşturma yapılmadan Fenerbahçe’ye Devler Ligi kapısı kapatılırken geçen yıl Avrupa izni nasıl verildi?

YA YARGITAY BOZARSA
3- 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı paralelinde Fenerbahçe’yi Disiplin Kurulu’na sevkeden UEFA, Yargıtay’ın bu kararı bozması halinde ne yapacak?

YUNAN LOBİSİ Mİ VAR?
4- Sürekli olarak “Türkiye’ye ceza veremediniz” şeklinde lobi yapan Yunanlılar’ın, bu süreç içerisinde herhangi bir rolü oldu mu?

Etiketler: » » » »