logo

Ramazan Erzağı ile Bebek Kaçırdılar !!!

Ramazan Erzağı ile Bebek Kaçırdılar !!!

kacirilan-bebek-bulundu-4861359_oSosyal medya üzerinden paylaşılan yardım talebi mesajının ardından, yardım etme bahanesiyle gelen kişiler tarafından kaçırılan 3 aylık Bebek, 3 gün sonra polis tarafından kurtarıldı. Polis şüphelilere, Pendik’te bebeğin kaçırıldığı evin bulunduğu sokak üzerindeki tüm güvenlik kamera kayıtları inceleyerek ulaştı. O görüntülerden birinde şüphelinin, marketten erzak alırkan görüntülendiği belirlendi. Gözaltına alınan Gökhan G. ile kız kardeşi N.G. poliste susma haklarını kullanarak ifade vermedi. Mahkemede de ifade vermedikleri öğrenilen şüphelilerin bebeği neden kaçırdıkları anlaşılamadı.

BEBEĞİNİN KAÇIRILDIGINI İHBAR ETTİ

Tacikistan uyruklu K.S., 17 Temmuz günü polise başvurarak 3 aylık bebeğinin kaçırıldığını bildirdi. K.S. ifadesinde, “4 ay önce eşim ve 2 çocuğumla birlikte ülkemiz Tacikistan’dan gelerek Pendik’te E.T. adlı kadının evini kiraladık. Maddi durumumuzun kötüleştiğini gören ev sahibimiz E.T.. bize yardım etmek istedi. Bu amaçla, sosyal paylaşım sitelerindeki hesabından bizim için yardım çağrısında bulundu. Bu çağrı üzerine, internet üzerinden konuştuğumuz bir genç, yardım etmek istediğini söyleyerek evimize geldi. Elinde erzakla gelen bu kişi önce evde bebeği sevdi ve güvenimizi kazandı. Arabada bekleyen kız kardeşinin de biraz sevmesi bahanesiyle bebeği götürdü. Daha sonra arabaya binerek hızla uzaklaştılar” dedi.

SOSYAL MEDYADAN ÜZERİNDEN YARDIM TALEP ETTİ

Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği’nce olayla ilgili araştırma başlatıldı. Ekipler, E.T.’nin de ifadesine başvurarak sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını inceledi. Yapılan incelemede, E.T.’nin sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından, “Merhaba arkadaşlar. İyilik adına annelerin el ele olması gereken bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. İki erkek Bebek sahibi olan aile, üç aylık bebeğine maması olmadığı için vişne suyu içiriyormuş. Bebeğin kıyafeti olmadığından kız elbisesi giydiriliyormuş.Bebek bezi yerine de artık kumaş kullanıyorlarmış. Para yardımı değil; kıyafet, yiyecek ve erzak yardımı bekliyoruz. Aileye ulaştıracağız. Aileye kargo yollayabilir, elden de ulaştırabilirsiniz” şeklinde bir mesaj paylaştığı görüldü. E.T.’nin bu mesajla birlikte ailenin fotoğrafı, adresi ve iletişim bilgilerini de paylaştığı ortaya çıkarıldı.

ERZAK ALIRKEN GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Pendik’teki evin bulunduğu sokak üzerindeki tüm güvenlik kamera kayıtları incelendi. İncelemede, aynı sokak üzerinde bulunan bir market önünde duran otomobilden inen kişinin erzak alışverişi yaparak tekrar araca bindiği görüldü. Anne K.S., tarafından bebeği çalan kişi olarak teşhis edilen bu kişinin kimliği otomobil plakasından tespit edildi.

BEBEK 3 GÜN SONRA KURTARILDI

Ardından Pendik’te belirlenen adrese 20 Temmuz günü düzenlenen baskında, pazarlamacılık yaptığı öğrenilen Gökhan G.(26) ile öğrenci kız kardeşi N.G.(17) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, 3 gün boyunca evlerinde sakladıkları iddia edilen 3 aylık Bebek de kurtarılarak annesine teslim edildi.

İFADE VERMEYİNCE KAÇIRMA NEDENİ ANLAŞILAMADI

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerin her ikisi de ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. Polisteki işlemleri tamamlanan Gökhan G. ile N.G., İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada da ifade vermedikleri öğrenilen şüphelilerden Gökhan G., tutuklanarak cezaevine gönderilirken N.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler ifade vermediği için bebeğin neden kaçırıldığı anlaşılamadı.

Etiketler: » »