logo

Saadet Partisi Rekor Kırdı

Saadet Partisi Rekor Kırdı

SütBankHayırİmzaSaadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, Avrupa Birliği’ne Uyum Yasaları çerçevesinde ülke gündemine getirilen ‘Anne Sütü Bankası’ projesine halkın gösterdiği büyük tepki üzerine başlattığı imza kampanyasını sonuçlandırarak Meclis Dilekçe Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdı.
Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AB Uyum Yasaları çerçevesinde zinanın suç olmaktan çıkarılması, domuz etinin kasaplık et sınıfına alınması ve üreticilerine devlet teşviki sağlanması, eşcinsellere vakıf, dernek kurma imkanlarının sağlanması gibi milli kodlarımıza tamamen ters kanunların uygulamaya konulmasına imza atan AKP hükümetinin son olarak yine AB müktesebatına uyum yasaları çerçevesinde gündeme getirdiği Anne Sütü Bankası projesinin kanunlaşarak nesil emniyetimizin tamamen ortadan kaldırılması söz konusudur.” denildi. “Bu büyük tehlike karşısında halkımızın infiali söz konusu olmuş ve bu tepkiler çerçevesinde Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak ‘Anne sütü bankasına HAYIR!’ imza kampanyamız çok kısa bir zaman diliminde bir çok STK’nın da desteği ile 60 bin imzaya dayanmıştır. Kısa sürede elimize ulaşan imzaları Meclis Dilekçe Komisyonu’na ve birer kopyalarını da projenin muhatabı olan Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdık. ‘Anne Sütü Bankası’ projesi ülkemizde, sözü dinlenir, ilmi ehliyeti bütün çevrelerce kabul edilmiş tüm İslam alimlerimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından eleştirilmiş ve uygulanamaz olarak ilan edilmiştir. İnancımız ve kültürümüzle taban tabana zıt uygulamaları “Avrupa Birliği istiyor” diye uygulamaya koyan AKP hükümetinin milletimizi felakete götüren bu yanlış yoldan bir an evvel dönmesi zorunludur.” denildi. Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamaların tatmin edici hiçbir yönünün bulunmadığına da değinilen açıklamada, “İki hafta önce ‘Gezi Parkı’ gündemi arasında  Türkiye petrollerinin özelleştirilmesine ilişkin kanunun milletin gözünden saklanarak sessiz sedasız Meclis’ten geçirilmesi gibi, bir gece yarısı operasyonu ile nesillerimizin felaketini getirecek ‘Anne Sütü Bankası’ projesinin de kanunlaştırılmasından korkuyoruz. İl Kadın Kolları olarak konuyu yakından takip ediyoruz, projenin kanunlaşması halinde Adalet ve Kalkınma Partili hiç bir yetkilinin bu işin vebalinden kaçamayacağını da hatırlatıyoruz.” denilen açıklamada, AKP hükümetinin artık AB peşinde koşmanın ülkemize ve insanımıza zilletten başka bir şey getirmeyeceğini anlaması gerektiği ve mili şahsiyetimize, özümüze dönmekten başka bir çare bulunmadığı hatırlatıldı.
İl Kadın Kolları ayrıca Cumhurbaşkanı, Başbakan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve bütün milletvekillerine de ayrı ayrı mektupla ve e-posta ile bu projenin önlenmesi noktasında üzerlerine düşeni yapmaları için çağrıda bulundu.

Etiketler: » » »