logo

Şadi Yazıcı, Hemşehri Derneklerinin Pikniklerine Katıldı

Şadi Yazıcı, Hemşehri Derneklerinin Pikniklerine Katıldı

yazici-hemseri-derneklerinin-pikniklerine-katildi-13Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki hemşehri derneklerinin organizasyonlarına destek vermeye devam ediyor. Başkan Yazıcı, derneklerin hafta sonu düzenlediği etkinliklere de katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’dan Anadolu’ya yöresel geceler, Hemşehri Dernekleri Festivali, Tuzla Kadın Şöleni, Hemşeri Dernekleri Konfederasyonu’nun kurulması gibi kültürel ilişkileri gerçekleştiren ve devam ettiren yapılanmaya desteğini sürdürüyor. Tuzla sahilinde kültürlerini tanıtan dernekler, mesire alanlarında da yaz mevsimin tadını çıkardı. Başkan Yazıcı da, hafta sonu mesaisinde Orhanlı Giresunlular Derneği’nin Mayıs Yedisi Şenliği, Şifa Mahallesi Samsunlular Derneği’nin geleneksel keşkek günü, Sinop Durağan Çerçiler ve Çorakyüzü Derneği’nin keşkek günü, Erzurum Aşkaleliler Derneği’nin pikniği ve Tuzla Sinoplular Derneği’nin geleneksel keşkek gününe katıldı.

Bu Etkinlikler, Birlik ve Beraberliğimizin Yansımasıdır

Keşkek kazanında keşkek pişirip ikram eden Başkan Yazıcı, katıldığı etkinliklerde genci yaşlısı tüm vatandaşlarla yakından ilgilendi. Derneklerin yöre insanını bir araya getiren oluşumlarına destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Başkan Yazıcı, “Birlikte pişirilen keşkekte, omuz omuza çekilen halaylar ve horonlarda hep kültürümüzün zenginliğini yaşıyoruz. Bu etkinlikler, birlik ve beraberliğimizin, güçlü kardeşlik bağımızın yansımasıdır. Tuzla’da bu bağın güçlenerek sürmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

yazici-hemseri-derneklerinin-pikniklerine-katildi-2 yazici-hemseri-derneklerinin-pikniklerine-katildi-3 yazici-hemseri-derneklerinin-pikniklerine-katildi-6

Etiketler: » »