logo

SBS heyecanı sona erdi

SBS heyecanı sona erdi

SBS_heyecani_sona_erdi_nİlköğretim 8. sınıfların girdiği SBS için bitiş zili çalmasıyla sınav sona erdi. Öğrenciler 120 dakika boyunca toplam 100 soruya cevap verdi.

Sınavdan çıkan öğrencilerden Sevgi İlkbahar, “Sınavım güzel geçti ama biraz heyecanlandım. Soruların hepsini yaptım. 400’e yakın puanım olur. Fen’in eşeysiz üreme konularında falan zorlandım biraz.” dedi.

Mehmet Güzel ise, “biraz heyecanlandım. Matematik ve İngilizcede zorlandım. Matematikte birinci soruyu zor yaptım. İnşallah iyi bir puan bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SBS’den çıkan Oğuzhan Odabaşı da, “Sınavım iyi geçti, hepsini yaptım. Matematikte biraz zorlandım.” diye konuştu.

Sınavının iyi geçtiğini belirten Rabia Şahin, “Çalıştım ve yaptım. Zorlandığım konular da oldu. Soruları genel olarak kolay buldum ama Fen bölümü zordu. İstediğim bölümü kazanırım, puanım yeter.

Soruların kolay olduğunu söyleyen Gökçe Yılmaz, “Kaç puan alırım bilemiyorum ama İnşallah 400’ü geçerim. Büyük ihtimale istediğim liseyi kazanırım.” diye duygularını dile getirdi.

KOPYA TESPİTİNDE ÖĞRENCİNİN SINAVI İPTAL EDİLECEK

Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen sınav salonunda kendi sıra numarasında oturacak. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacak. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kağıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacak.

Öğrenci, cevap kağıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyecek. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunmuyorsa veya cevap kağıdı kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kağıdına öğrencinin kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacak. Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacak. Öğrenci de kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecek.

Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olup öğrenci, hangi kitapçığı kullanıyorsa cevap kağıdında kitapçık türü bölümünü ona göre işaretleyecek. Salon görevlileri de doğru işaretlemenin yapılmasını kontrol edecek.

Sınav esnasında kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi halinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılacak.

İkili/toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek. Bu nedenle sınav esnasında adayların cevap kağıtlarını hiçbir öğrencinin göremeyeceği şekilde önlerinde bulundurmaları ve kesinlikle herhangi bir yöntemle kopya çekme teşebbüsünde bulunmamaları gerekiyor.

Veli ya da öğrencinin talep etmesi durumunda soru kitapçıkları verilecek. Talep edilmeyen soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından ilköğretim okullarında kullanılmak üzere toplanacak.

SBS 7. SINIFLAR İÇİN SON KEZ YAPILACAK

İlköğretim 7. sınıflar için yapılan SBS, bu yıl son kez düzenlenecek. İlköğretim 7. sınıfların sınavı da 5 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve adaylar 90 soru yanıtlayacak.

1 milyon 97 bin 503 adayın katılacağı sınav 110 dakika sürecek.

İlköğretim 8. sınıflar için yerleştirme sonuçları 7 Temmuzda, ilköğretim 7. sınıflar için yerleştirme sonuçları ise 5 Ağustosta ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek olup sonuçlar ‘http://www.meb.gov.tr’ ile ‘http://oges.meb.gov.tr’ adreslerinde yayımlanacak.

Öğrencinin sınav sonuç bilgileri kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiği için kayıt yaptırırken ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek. Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp, mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecek.

PYBS’DE HAFTA SONU

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise ilköğretim 8. sınıflar için 4 Haziran 2011 Cumartesi günü, ilköğretim 7. sınıflar için ise 5 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak.

İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri PYBS’ye başvurmaları halinde ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak.

Etiketler: