logo

Senin yolunda ilerleyeceğiz……

Senin yolunda ilerleyeceğiz……

gazeteCenab-ı Allah (cc) Kur’an’ı Kerim’de şöyle buyurur: “Her nefis ölümü tadıcıdır.” (Âl-i İmrân, 3/185).  

“Muhakkak ki sen de öleceksin, onlar da ölecekler.” (Zümer, 39/30).

Birinci ayet ölümün şümulüne, ikinci ayet ise imtiyazsız olduğuna işarettir.

Babamız da dünya hayatından; Rahman-ı Rahim’in umumi davetine 15 Ocak 2014 günü icabet ederek ahiret âlemine irtihal etmiş ve bizleri derinden sarsmıştı.

22 Ağustos 1992 yılında yayın hayatına başlayan gazetemiz sloganını “Halka Hizmet, Hak’ka Hizmet” olarak belirleyen babamız başyazısında da şöyle seslenmişti.

 

“Biz Yeni Tuzla Gazetesi olarak görevimizin devlet ve kuruluşları ile halkımız arasında akılcı, yapıcı, yol gösterici uzlaştırıcı bir köprü olduğumuzu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayacağız.

Görevimiz yerine göre tebrik, yerine göre tenkit olacaktır. Ancak tenkitlerimiz yıkıcı, hasar verici değil, aklımızın erdiği gücümüzün yettiğince, tümüyle yapıcı, uzlaştırıcı, iyiyi bulmada yol gösterici olacaktır.

Gazetemiz Tuzla halkının refah ve mutluluğu için olaylara objektif olarak bakacaktır. Tuzlamızın yerine göre eli, yerine göre ayağı, yerine göre gözü kulağı olacaktır. Genç ve yetenekli kadrosuyla gece gündüz sizlere hizmet için mücadele verecektir.

Bu mücadele içerisinde belkide bazılarımız zarar görecektir.

Ama biz inancımızdan ve doğru bildiklerimizden hiç bir ödün vermeden, sizlerin doğruları ve gerçekleri öğrenmesi için doğru bildiğimiz yolda azimle vakarla şevkle devam edeceğiz.

Bir işi bitirebilmek için başlamanın ve karar vermenin başarmanın yarısı olduğunu idrak ederek yola çıkmıştır. Bu yolda mutlaka inişler, çıkışlar, virajlar olacaktır. Her zorluğa zaman içinde ihlas ile çalışıp, önce Allah’ın izni sonra siz Tuzlalı okurlarımızın destek ve yardımları ile aşacağımıza inancımız sonsuzdur.”

 

Sevgili Babamız,

 

Yeni Tuzla Gazetesini çıkaralı tam 23 yıl oldu.

Sen bizden ayrılalı ise bugün 6 ay oldu.

Gazetemizin ilk çıktığı gün söylediklerini bu güne kadar başarıyla beraberce uyguladık.

Bundan sonrada bize çizdiğin rota ve yoldan hiç sapmadan devam edeceğiz.

 

Sen yerinde rahat uyu.

Etiketler: