logo

TMSF 10 şirkete daha el koydu

TMSF 10 şirkete daha el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Çukurova Grubu’na ait Show TV ve BMC’nin ardından Digitürk ve Akşam gazetesinin de aralarında bulunduğu 10 şirkete el koydu. TMSF yetkilileri Show TV ve BMC’nin satışa hazır olduğunu belirtirken Turkcell için ise “Zor bir süreç” tanımlaması yaptılar. Turkcell’in yapısının çok karışık olduğunu ve yönetiminin yurtdışında olduğunu vurgulayan TMSF yetkilileri, hisseler için uluslararası işlemlerin başlatılması gerektiğini, ortaklık yapısının çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiler. Bunun için mevcut şirketlerden tahsilatı yapmaya çalıştıklarını belirten yetkililer, “Öncelikle buradaki şirketlerden alacağın tahsilini sağlamaya çalışacağız” dediler.

DEVRALINAN 10 ŞİRKET

TMSF’den 10 şirketin daha yönetiminin devralındığı belirtildi. Devralınan 10 şirket şöyle;

“Aks Uluslararası Yayıncılık, Aks Maksimum Yayıncılık, Aks Artı Yayıncılık, Atlas Yayıncılık, Sakarya Kent Radyo Televizyon, Medya Pazarlama AŞ, Atlas Yayıncılık Yapımcılık Ve Reklamcılık, Eksen Yayıncılık Dağıtım Pazarlama ve Dış Ticaret AŞ, T Medya Yatırım Sanayi ve Ticaret, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ.”

“TURKCELL ZOR BİR SÜREÇ OLACAK”

Öte yandan katıldığı bir konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül Çukurova Grubu’nun fona olan borcunun 455 milyon dolar olduğunu belirterek yönetimleri devralınan Show TV ve BMC’nin satışıyla bu borcun geri ödenme imkânı bulunmadığını söyledi.

Gül, grubun Turkcell’deki hakları ölçüsünde bu şirkete de gidebileceklerini açıkladı. Turkcell’de Çukurova Grubu’nun ne kadar hakkı olduğunu tespit edemediklerini ifade eden Gül, Çukurova’nın hakları çerçevesinde Turkcell’e de gidebileceklerine dikkat çekti. Turkcell’in son derece karmaşık bir yapısının olduğunu belirten Gül şunları söyledi:

“Çukurova Grubu’nun hakları çerçevesinde (eğer bunu tespit edebilirsek) Turkcell’den alabileceği ne varsa ona gitmek şeklinde olabilir. Şu an Turkcell’in yapısını, Çukurova Grubu’nun ne kadar hakkı olduğunu çok net tespit edebilmiş değiliz.”