logo

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş Oldu

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş Oldu

tdsd-baskani-erdal-matras-oldu-4657657_3270_oTürkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanlığı’na (TDSD) Erdal Matraş seçildi.

TDSD açıklamasına göre, TDSD olağan genel kurul toplantısı, dün derneğin Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi‘ndeki merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Erdal Matraş’ın deri sektörünün yoğunlaştığı İstanbul, Gerede, Çorlu, Bursa ve Ege‘deki tüm deri bölgelerinin başkanlarının katılımıyla oluşturduğu liste ile seçime gidildi. Erdal Matraş ve listesi, çoğunluğun oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Üyeler, genel kurul toplantısı süresince sektörel değerlendirmelerin yanı sıra yeni yönetimden beklentilerini dile getirdiler.

İkinci kez TDSD Başkanı seçilen Matraş da, Türk deri sektörünün rekabet gücünün artırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Matraş, rakip deri üreticisi ülkelerin yarı mamul ürünü kromlu derinin ihracatının kısıtlanması gibi yöntemlerle kendi hammaddesinin dışarı gitmesini engellediğini belirterek, bu yönde çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Deri sektörünün stratejik önemine de dikkat çeken Matraş, katma değeri yüksek ürünlerle çok ciddi bir ihracat artışı yakalanabileceğini kaydetti. Matraş son yıllarda yurtdışı fuarlarda sektör firmalarının desteklendiği ve çeşitli tanıtım çalışmaları yapıldığını anımsatarak, bu çabaların ihracat artışı olarak firmalara yansıdığını vurguladı.

Sektörün kullandığı deri yağlama müstahzarları için ÖTV uygulandığını ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından izne bağlandığını anlatan Matraş, konuya ilişkin yeni yasal düzenleme üzerinde inceleme yaptırdıklarını açıkladı. Matraş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı’ndan randevu talep ettiklerini ve ilk fırsatta sorunun çözümü için Ankara’ya gidecekleri bilgisini verdi.

Etiketler: »