logo

Türkiye’de bir ilk! Elektronik parti kuruldu

Türkiye’de bir ilk! Elektronik parti kuruldu

Emrehan Halıcı Türkiye’de i-bir ilke imza attı. Türkiye’nin ilk elektroniksiyasi partisini hayata geçiren Emrehan Halıcı, Sosyal medya üzerinden yeni parti hakkında bilgi veriyor.

Demokrasi temelli bir çalışma olduğunu altını çizilen sunuş bölümünde “e-Parti (Elektronik Parti), halkın gerçekten kendi kendini yönetmesi idealiyle yola çıkıyor, öncülük rolü üstleniyor. Seçme, seçilme, karar alma gibi siyasi süreçlerin tamamına üyeleri/yurttaşları dahil ediyor, mevcut yasaların eksikleri ve kısıtlamaları için alternatif çözümler sunuyor.” şeklinde parti hakkında bilgi veriliyor.

Yazete.com’dan Neime Gündüz’ün haberine göre, e-Parti’nin temel ilkesi ise e-Parti özgürlük, eşitlik, yaratıcılık ve üretkenliğe odaklı, yurttaşların yönetime ve denetime en üst düzeyde katıldığı kesintisiz ve tam demokrasiyi ana ilkesi ve hedefi olarak alır.

Emrehan Halıcı CHP’den istifa ettikten sonra Milliyet gazetesine verdiği bir röportajnda elektronik partinin önemini şu şekilde açıklamıştı.

“Başbakanlık seçiminde oy kullanabiliyoruz, ancak herhangi bir üye partinin genel başkanının seçiminde oy kullanamıyor. Öyle bir çark var ki, bu çark değişmiyor. Demokraside vekalet sistemi var. Şu an partiler elektronik imkanları propaganda yapma konusunda kullanıyor. Oysa siyasi süreçlerin içine üyelerin katılabilmesi imkanı var. Bir elektronik parti kurulması için fikri çalışmalarımı sürdüreceğim. Türkiye’de elektronik bir parti kurulmasına önayak olacağım”