logo

Tuzla CHP’den Aday Olma Ücreti Belli Oldu…

Tuzla CHP’den Aday Olma Ücreti Belli Oldu…

CHP’de, 2014’te yapılacak yerel seçimlerde aday olmayı düşünenler için ücretler açıklandı.

vatandas-chp-den-kurt-sorunu-konusunda-soylem-4391563_5863_oTarifeye göre nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkan adaylığı için 5 bin, nüfusu 50-100 bin olan il ve ilçeler için 3 bin 500 lira ödenecek. Nüfusu 15-50 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 2 bin 500 lira, nüfusu 15 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için bin lira, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 2 bin lira başvuru ücreti alınması yönünde karar çıktı.
Aday adaylığı başvurusu yapacak kadın, genç ve engellilerden para alınmayacak ancak bütün adayların başvurularından belediye başkanlığı aday adaylığı için 250 lira, belediye ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvuruları için 100 lira dosya ücreti tahsil edilecek. Başvuru ücretleri bankaya yatırılacak. Büyükşehir için aday olmak isteyenler başvurularını il başkanlığına, il ve ilçe belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyeliklerine aday olmak isteyenler ise ilçe başkanlıklarına yapacak.
Ayrıca CHP’de 2014 yerel seçimlerinde adaylığı düşünenler için aday adaylığı süreci de başladı. Parti meclisinde alınan karara göre aday adaylığı düşünen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin, 15 Temmuz’a kadar görevlerinden istifa etmesi istendi. İl ve ilçe merkezlerine gönderilen genelgede, aday adayı başvurularının 31 Temmuz’a kadar yapılması gerektiği belirtildi.

Etiketler: » »