logo

Tuzla’da Binali Yıldırım’a Tepki !!!

Tuzla’da Binali Yıldırım’a Tepki !!!

denizcilik-fakultesinde-velilerden-gec-baslay-4788376_oUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tuzla‘da bir fakültenin mezuniyet töreninde protesto edilince, kürsüdeki konuşmasında, “Bu fakültenin her karışında emeğim var. Eğer teşekkür böyleyse ben de size teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi’nin mezuniyet töreni Tuzla‘daki yerleşkede yapıldı. Tören geç başladığı gerekçesiyle öğrenci velileri yönetimi alkışlarla protesto etmeye başladı. Bakan Yıldırım tören alanına geldiğinde protesto alkışlar ve ‘Yuh’ sesleri eşliğinde devam etti. Görevliler velileri sakinleştirmek istese de başarılı olamadı. Törende denizde hayatını kaybedenlerin anısına denize çiçek bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Bakan Yıldırım, “Çok değerli denizci dostlar. Belli ki bir sıkıntı ve gerginlik var. Eğer bu sıkıntının sebebi bensem özür diliyorum.” dedi.

Fakülteye çok hizmet ettiğini belirten Yıldırım, “Bu fakültenin her karışında emeğim var. Eğer teşekkür böyleyse ben de size teşekkür ediyorum. Eminim ki bu güzel mezuniyet gününü sabote etmek isteyenler olabilir. Ama denizciler hiçbir zaman oyuna gelmez. Denizciler evrensel mesajın vericileridir. Denizcilik küresel dostluk demek. Küresel vizyon demek. Bizim denizcilerimiz küresel vizyonun temsilcileridir.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki programları bizzat kendisinin takip edeceğini ifade eden Yıldırım, “Eğer burada fakülte olarak, idare olarak organizasyonda bir yanlış yapıldıysa, saatlerde bir yanlış anlaşılma olduysa size rahatsızlık ve sıkıntı verildiyse bu da yanlıştır. Bunun hesabını da sorarız. Ben sizlere onlar adına özür diliyorum. Demek ki bu programı artık biz takip etmemiz lazım. Bizim organize etmemiz lazım.” diye konuştu.

Protestoya rağmen velilere müjde veren Yıldırım, “Bize gönül koymuş olabilirsiniz. Ama biz denizciliğe olan katkımızda asla geri adım atmayacağız. Bu fakülteye nasıl yurt binasını kazandırdıksa nasıl tesisleri elden geçirdikse genç denizcilerimiz için güzel bir staj ve eğitim gemisini de yaptırıp fakültemize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

Tıklayın, haberin videosunu izleyin

Etiketler: » »