logo

Tuzla’da Dünya Çevre Günü Kutlandı

Tuzla’da Dünya Çevre Günü Kutlandı

mahalleme-yaz-geldi-icmeler-mahallesi-3Tuzla Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde İçmeler Mahallesi’nde temizlik, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi. “Mahalleme Yaz Geldi projesi” kapsamında, Tuzla Belediyesi’nin farklı birimlerden oluşan 250 kişilik ekibi, iş makineleri ve temizlik araçlarıyla İçmeler Mahallesi’nin tüm cadde ve sokaklarında çalışmalarda bulundu. Etkinlik kapsamında Tuzla Belediyesi’nin yer altı çöp konteynerlerinin tanıtımı da gerçekleştirildi.

İçmeler Merkez Camisi’nin Halısı Yerinde Yıkanıp Kurutuldu

Yürütülmekte olan “Mahalleme Yaz Geldi” projesi kapsamında, İçmeler Merkez Camisi’nin halısı, Tuzla’da ilk kez farklı bir uygulama ile temizlendi. Yerinde halı yıkama aracıyla cami zeminindeki halı 70 derece sıcak suyla yıkanıp, kirli su vakum sistemiyle tekrar geri çekildi ve halı kurutuldu. Halı zemininde gözle görülmeyen bakterileri ortadan kaldıran yıkama sistemi, Ramazan ayına kadar Tuzla’daki diğer camilerde de uygulanacak.

Çevreyi Korumak, Çevre Bilinciyle Başlar

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da, mahallede esnaf ziyaretlerinde bulundu. Başkan Yazıcı, vatandaşlara temiz çevre konulu tanıtım materyalleri ve çiçek hediye etti.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı, sürdürülebilir yaşam olanakları sağlanması için her günü Çevre Günü bilinciyle yaşadıklarını söyledi. “Çevreyi korumak, çevre bilinciyle başlar” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, “Çevremizi korumak, güzelleştirmek ve yarınlarımıza bu emaneti sağlık bir şekilde aktarmak hepimizin bilinçli bakışıyla mümkün olacaktır. Çevreye verilen zarar, yarınımıza verilen zarardır. Çevremizi koruyup güzelleştirdikçe, yaşanılabilir alanları arttırdıkça hepimiz daha mutlu olacağız” dedi.

mahalleme-yaz-geldi-icmeler-mahallesi-2 mahalleme-yaz-geldi-icmeler-mahallesi-5 mahalleme-yaz-geldi-icmeler-mahallesi

Etiketler: » » » »