logo

Tuzla’da Etkinlik Günleri Yoğun Katılımla Sona Erdi

Tuzla’da Etkinlik Günleri Yoğun Katılımla Sona Erdi

tuzla-da-etkinlik-gunleri-65 gün süren Tuzla 5. “Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri” kapsamında, 13 farklı yerde 25 etkinlik düzenlendi.

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri sona erdi. 15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde, Tuzla’nın bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki yetenekleri ödüllendirildi.

Sergilere Yoğun İlgi

Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nin önü, etkinlikler kapsamında Sanat Sokağı’na dönüştürüldü. 5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri’nde 3 farklı alanda Bilim Proje Sergisi, Öğretmenler Resim Sergisi, Kültür-Sanat ve Bilim Sergisi açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergilerde, Tuzla’daki okullarda hazırlanan eserler yakından incelendi.

Öğretmenler de katıldı

Tuzla’daki okullarda görev yapan öğretmenler, öğrencilerini etkinliklere hazırlamakla sınırlı kalmayıp kendileri de yeteneklerini ortaya koydu. Öğretmenler, voleybol ve futbol liginde ter döküp, resim sergisinde sanatsal yönlerini ortaya koydu.

Tuzla’nın Sporcuları Göz Doldurdu

Tuzla’da yıl boyu düzenlenen sportif etkinliklerde başarı elde eden öğrenciler, Spor Yıldızları töreninde ödüllendirildi. Sportif etkinlikler kapsamında Engelli Çocuklar Spor Şenliği, Raket Ayaklar müsabakası, Stretball Şenliği ve Kano Yarışları da düzenlendi.

Defile ve Okul Sergisi, tiyatro, sinema ve konserler ile zenginleştirilen program, Tuzla’nın cevherlerini ilçe ve bölge halkına tanıttı.

Yazıcı: Başarıyı Ödüllendiriyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen etkinliklerin başarıyı ödüllendiren bir yaklaşım olduğunu söyledi. Gençleri başarıya motive etmenin bir yolunun da onların bilgi, beceri ve yeteneklerini geniş çevrelere ulaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Yazıcı, “Bir yerde saklı kalan yetenek, dış çevreye ulaşmadığı sürece körelir. İnsanın yeteneklerinin ortaya konulması, bunun geniş kesimlere ulaştırılması ve bu başarının ödüllendirilmesi, gelecekte daha iyisini ortaya koyma adına motivasyon oluşturur. Bizim yaptığımız da, gençlerimizin bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki özel kalan başarılarını, hem diğer arkadaşlarına hem de topluma ulaştırmaktır. Başarıyı ödüllendiriyoruz, başarmak isteyene de yol gösteriyoruz, teşvik ediyoruz. Biz, kurumsal olarak bu etkinliklerin vazgeçilmez parçası olmaya devam edeceğiz” dedi.(tuzla belediyesi)

 

Etiketler: » » » » »