logo

Tuzla’dan Pis Kokular Geliyor !!!

Tuzla’dan Pis Kokular Geliyor !!!

IMG_2952Yıllardır Tuzla’nın en büyük sorunu olan “Pis Koku”, yaz ayının gelmesiyle gene başa bela olacak gibi duruyor.

Kış aylarına nazaran yazın kokunun daha ağır olduğu ve güzel İlçemizin imajını zedeleyen Arıtma Tesisleri hakkında şu sıralar Tuzla’dan birçok iddia ortaya atılıyor.

Bu iddialardan birincisi Arıtma Tesisi’nin kademeli olarak Şile tarafına taşınacağı ve bu şekilde Tuzla’nın pis koku sorunundan kurtulacağı yönünde.

İkinci iddia ise Arıtma tesisini töhmet altında bırakacak cinsten.Vatandaşlarla yaptığımız konuşmalarda ve elde edinilen bilgilere göre pis kokuyu önleyici bir fltrenin Arıtma Tesisi’nde mevcut durumda bulunduğu ancak bu filtrenin fiyatının pahalı olması nedeniyle kullanılmadığı yönünde.

Üçüncü iddia ise Arıtma tesisinin Şile veya başka bir yere taşınacağı ve tesisin şu anda bulunduğu yere TOKİ konutları yapılacağı şeklinde.

Konu hakkında geçtiğimiz kış İstasyon Mahallesi’nde yapılan Halk Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı : “Tuzla’daki kokular hakkında gerekli çalışmaları yaptıklarını ama arıtma tesisinden yayılan koku konusunda elimizden pek fazla bir şey gelmiyor” demişti.

Tuzla Halkının yıllardır en büyük sorunlarından olan ve Tuzlanın reklamını “Pis Kokulu Tuzla”ya çıkaran Arıtma Tesisinden gelen kötü koku sorunun bir an önce çözülmesinin gerekli olduğu ve Tuzla’nın imajının bu şekilde lanse olmaması gerekiyor.

IMG_2952 IMG_2953 IMG_2954 IMG_2955

Etiketler: »