logo

Yaraları sarmaya devam edeceğiz…,..

Yaraları sarmaya devam edeceğiz…,..

Bildiğiniz üzere, tüm yazılı ve görsel basında Şifa Mahallesinde meydana gelen doğalgaz patlaması ve 4 vatandaşımızın yaralanması haber oldu.

3 katlı bir evde doğalgazın açık unutulması sonucu gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonrası İtfaiye ekipleri, sağlık görevlileri, İGDAŞ Ekipleri ve polis olay mahalline gelerek yangına müdahale ettiler. İğdaş ekipleri gazı kapatırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü ve evde bulunan 2si çocuk 4 kişi sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye götürüldü. 3 kişi ayakta tedavileri sonrasında taburcu edildi.

Bu haberin görünen ve tüm ulusal yazılı ve görsel basında yer alan şekli.

 

Bu facianın görünmeyen gazete ve televizyon haberlerinde yer almayan yüzüde var.

 

Şimdi bu facianın görünmeyen yüzünü anlatırken olması gerekenleri ve olanları kısa kısa anlatalım.

 

Olması Muhtemel Olaylar :

Doğalgaz patlaması sonucu evi harabeye dönen aile hastaneden çıktıktan sonra mahalleye gelir ve komşularının birinin veya bir akrabalarının evine geçici süre ile yerleşir. Sonrasında mahallelinin, hemşehri ve akrabalarının desteği ile yeni bir ev tutulur veya mevcut ev tamir edilir ve yaklaşık 1-2 ay içerisinde aile normal yaşantısına dönmeye çalışır. Bu arada patlamanın neticesinde komşulara ve kamuya verilen zararlarda bu aile tarafından ödenir. Kısacası ailenin maddi gelirine göre bu patlama aileye 3-5 yıl sıkıntı olur.

 

Tuzla’da patlamanın ardından olanlar :

Patlamanın gerçekleştiği an, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı talimatıyla 2 belediye başkan yardımcısı (Ahmet Çabuk, Serhan Kural) hemen olay yerine gelip, geçmiş olsun dilekleri ile birlikte olayın gelişimi ve sonuçları hakkında gerekli mercilerden bilgi aldılar.

Sonrasında Tuzla Belediyesinin 7 ayrı birimi hemen seferber edilerek (Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü,Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü) gün boyu ihtiyaç duyulan her konuda görev aldılar.

 

Çevreye yayılan ve yanan eşyaların toplanması, güvenlik tetbirlerinin alınması, evdeki zararın tespiti, bölgenin temizlenmesi ve çevre esnaf ve evlerin cam kırılması gibi gördükleri zararın temini konusunda aileye derhal yardım ettiler.

 

Tuzla Belediyesi Sosyal İşleri Müdürlüğü ise hemen aynı bölgede bir ev kiralayarak, ailenin ev içerisindeki mobilya ve benzeri ihtiyaçlarını gidererek daha yaralılar eve gelmeden güzel sıcak bir yaşam ortamı hazırladılar.

 

Tuzlada yaşamak bir ayrıcalık….

 

Herkesin başına gelebilecek bir olay Şifa Mahallesinde yaşayan bir ailemizin başına gelmiştir. Tuzla Belediyesinin Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatı ile tüm birimlerin seferber olup, bu ailenin acı ve üzüntüsünü derhal paylaşması ve ihtiyaçlarının giderilmesi Tuzla’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu göstermektedir.

 

Yaraları sarmaya devam edeceğiz…….

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “bu olayda can kaybı yaşamamamız tek tesellimiz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Tuzla Belediyesi olarak mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü ihtiyaçlarında Tuzla Belediyesi’nin imkanlarıyla yaraları sarmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Etiketler: » »