logo

AK Parti’den Anneler Günü kutlaması

AK Parti’den Anneler Günü kutlaması

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığınca, Anneler Günü dolayısıyla, müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevinde yemek verildi. 

Yemeğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Akşit, bazı kadın milletvekilleriyle bakan ve milletvekili eşleri katıldı.

Akşit, yaptığı konuşmada, annelerin, evlatlarının gülüşünde, duruşunda, bakışında, sesinin tonunda ya da akıttığı gözyaşında hep bir iz bıraktığını belirterek, şair Ataol Behramoğlu’nun “Anne gezindiğimiz bağ, baba yaslandığımız dağdır” sözlerini anımsattı.

Annelerin haklarını ödemenin mümkün olmadığına işaret eden Akşit, şöyle konuştu:

“Barış ve huzur, anaların ellerinden, onların merhametli, sevgi dolu dillerinden şekillenecek, güçlenecektir. Bir çözüm süreci yaşıyoruz. Bu süreçte annelerimize, kadınlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Çünkü kadınlar bir işe el attıklarında başarmamak diye bir şey yok. Hele konu barışsa sevgiyse mutlaka altında kadın imzası vardır.”

Yaşanan sürecin, kadınların sorumluluklarını artırdığını dile getiren Akşit, “Hep birlikte milletimize ve partimize gereken desteği vermek için fedakarca çalışacağınıza, sorumluluklarınızın bilinciyle hareket edeceğinize inanıyorum” dedi.

Akşit, milletvekili eşlerinin, çözüm süreci, anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin anlatılması konusunda talepte bulunduklarını ifade ederek, konuya ilişkin en kısa sürede toplantı düzenleyeceklerini  bildirdi.

Anneleri, “iyilik, şefkat, fedakarlık, merhamet ve koşulsuz sevgiyle dolu kalplerin sahipleri” olarak niteleyen Akşit, Anneler Günü’nü kutladı.

Akşit, konuşmasını, Necip Fazıl Kısakürek’in “Anneciğim” şiirini okuyarak sonlandırdı.

 

-“Mücadelemiz başka annelerin ağlamaması içindir”-

 

Diyarbakır’da 5 yıl önce dershane önündeki patlamada oğlu Eren Şahin’i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da terörün bitirilmesi için yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Bir evladını kaybettiğini ve içinin yandığını anlatan Eronat, şöyle devam etti:

“Acı her yerde aynı acı, anneler için evlatlar aynı evlat. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftaki grup konuşmasında, Denizli’deki bir aileden bahsetti. Bir anne ‘Sayın Başbakanım, neden 6 ay önce bitirmediniz de benim evladım hayatta olsaydı’ demiş. Aynı cümleyi bana annem de söyledi. Annem, ‘Kızım keşke 6 yıl önce bitirseydiniz de bu işi benim torunum da hayatta olsaydı’ dedi. Anneme, ‘bundan sonraki anneler bari keşke demesin’ dedim. Bizim mücadelemiz işte budur. Bizim mücadelemiz başka annelerin ağlamaması içindir.”

Konuşmaların ardından, kendileri ya da çocukları engelli olmasına rağmen büyük başarılara imza atan 8 anneye plaket ile çeşitli hediyeler verildi, fotoğraf çektirildi.

Zaman zaman duygusal anların yaşadığı etkinlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan için şiir okurken çekilen görüntüleri perdeye yansıtıldı. Emine Erdoğan’ın gönderdiği telgraf okundu.

Bakan Şahin ve Akşit, yemeğe katılan 8 örnek anne ve çocuklarıyla tek tek ilgilenerek, sohbet etti.