logo

AKP’de ’30 İlde Miting’ Hazırlığı Var

AKP’de ’30 İlde Miting’ Hazırlığı Var

235401“AKP sadece Ankara ve İstanbul’da miting yapmayacak.” diyen Bugün Yazarı Arslan, parti kulislerini paylaştı. İşte, dikkat çeken bilgiler…

AKP kulislerini köşesine taşıyan Bugün’den Adem Yavuz Arslan, iktidar partisinin sadece Ankara ve İstanbul’da değil 30 ilde miting yapacağı bilgisini paylaştı. Arslan, bu gelişmeyi, seçim startının Gezi Parkı olayları ile birlikte verildiği şeklinde yorumlamanın mümkün olacağı anlamına geldiğini ifade etti.

İşte Arslan’ın yazısının ilgili bölümü:

30 ilde miting yapılacak

Bu arada şu ayrıntıyı da eklemek lazım.

AK Parti sadece Ankara ve İstanbul’da miting yapmayacak.

Kuliste konuştuğumuz Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 30 ilde bu tür mitingler yapılacağını söyledi.

Bunu bir başka açıdan seçim startının Gezi Parkı olayları ile birlikte verildiği şeklinde yorumlamak mümkün.

Stratejinin üçüncü ayağı ise dış bağlantıları da olduğu düşünülen organize yapılar. AK Parti’de yapılan değerlendirmeye göre bu yapının hedefi doğrudan Başbakan Erdoğan.

Nitekim Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ellerinde somut veriler olduğunu açıklamıştı.

Faiz lobisi ya da dış mihraklar ile yapılacak mücadelenin nasıl olacağı ile ilgili ilk iki adım kadar net veriler yok ancak AK Parti’de belirgin bir kararlılık var. Bir başka ifadeyle ne panik ne de korku yaşanıyor.

Hatta bu durum partide ciddi bir motivasyon artışına da neden oldu.

Başbakan’ın kamuoyu yoklamalarından sorumlu danışmanlarından Ertan Aydın, Meclis kulisinde yaptığımız sohbette yaşanan olayların AK Parti’nin oylarını artırdığını anlattı.

Özetle olayların neden olduğu kutuplaşmanın AK Parti teşkilatlarında motivasyona, seçmende kenetlenmeye, kızgın/küskünlerde ise bir geri dönüşe neden olduğunu anlattı.

Konuştuğum başka parti yöneticilerinden de benzeri izlenimler edindim.

Yani AK Parti yaşananlardan gerekli ders ve tedbirleri çıkarırsa krizi fırsata dönüştürebilir.(F5 HABER)

Etiketler: » »