logo

Aleviler Neden CHP’ye Oy Veriyor

Aleviler Neden CHP’ye Oy Veriyor

aleviler-neden-chp-ye-oy-veriyor-4773713_7923_oAK Parti’nin tek Alevi milletvekili olan TBMM Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit önemli açıklamalarda bulundu. TRT Türk’de Radikal Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin‘in “Görüş Farkı”programına katılan Yiğit, Alevilerdeki öfkenin sebebi olarak 3’ncü köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verilmesini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e “ismi değiştirin” çağrısı yapan Yiğit, “500 yıl önce kapanmış bir olayın üstünü açmaya çalıştılar, isim koydular. Ben karşı çıktım, halen de karşı çıkıyorum. Bunun değişmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı‘ndan da bunu istirham ediyorum. Bu ismi açıkladı ama bu yasa değil. Alevi toplumunun hassasiyetlerini göz önüne almaları lazımdı. Bilerek ya da bilmeyerek alınmadı. İnanıyorum ki, yakın zamanda o isim değişecektir” dedi.

“AK PARTİ’DE ALEVİ OLARAK HEP SAYGI GÖRDÜM”

Geçmişte SHP‘de politika yapan ve iki dönemdir AK Parti‘den milletvekili olan İbrahim Yiğit, Alevi kimliğinden dolayı partide hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. “AK Parti’de hep saygı gördüm. Milletvekili, bakanlar ve Sayın Başbakanımızla ilişkilerimiz gayet sıcak. En ufak bir zorluk görmedim. Her konuyu da rahatça konuştum” dedi.

ALEVİLER NİYE CHP‘YE OY VERİYOR?

İbrahim Yiğit, Alevilerin 7 çalıştay düzenleyen AK Parti yerine neden CHP‘ne oy verdiği sorusuna ise, “Aleviler Demokrat Parti’ye de oy verdiler. Toplumda o kadar ajite ediliyor ki, efendim şeriat gelecek, şu gelecek, bu gelecek. Aleviler de özgürlüklerine ve yaşamlarına düşkün, saygınlar. Türkiye‘de bu korku politikasını bir türlü aşamadık. AB‘ye entegre olmaya çalışan Türkiye‘ye ne komünizm ne de şeriat gelir. AB‘ye entegre olmaya çalışacaksın, kalkıp şeriat diyeceksin. Buna gülerler” sözleriyle karşılık verdi.

Etiketler: » » » » »