logo

Altınok Öz’e saldırıya 5 yıl hapis istemi

Altınok Öz’e saldırıya 5 yıl hapis istemi

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e bir kreş açılışında yumruklu saldırıda bulunan İrfan Yücesoy hakkında ‘kasten yaralama’ suçunu kamu görevlisine karşı işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı kreş açılışında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e yumruklu saldırıda bulunan İrfan Yücesoy hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen olayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kartal’da bir kreş açılışına katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, İrfan Yücesoy isimli vatandaş tarafından yumruklandı. Öz’e yumruklu saldırıda bulunan Yücesoy, aralarında Öz’ün korumalarının da bulunduğu kişiler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra kreş çocukların da bulunduğu odada dakikalarca dövüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAĞ ÇENESİNE YUMRUK

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şikayetçi olarak Altınok Öz, şüpheli olarak İrfan Yücesoy belirtildi. İddianamede, olay günü Kartal Belediye Başkanı’nın, CHP Genel Başkanı’nın eşinin de katıldığı törenle, Cumhuriyet ve Kordonboyu mahallelerinde kreş açtıkları ifade edildi. Törenin ritüellik bölümü tamamlandıktan ve açılış kurdelesi kesildikten sonra Selvi Kılıçdaroğlu ve Altınok Öz’ün, kreş içerisinde çocuklarla ilgilendikleri sırada, İrfan Yücesoy’un bilinmeyen bir nedenden dolayı başkanın sağ çenesine yumruk ile vurmak suretiyle etkili eylemde bulunduğu belirtildi.

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Saldırıda bulunan Yücesoy’un, başkanın yanında bulunan güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği iddianamede, şüpheli tarafından yapılan etkili eylem sonucu belediye başkanını, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaraladığı ifade edildi. Yücesoy hakkında, ‘kasten yaralama’ suçunu kamu görevlisine karşı işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.