logo

Asırlık ağaçlar, “kitap açtı”

Asırlık ağaçlar, “kitap açtı”

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yarın açılışı yapılacak fuar öncesinde itfaiye ekipleri, Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerindeki yürüyüş yolunda bulunan çınar ağaçlarına Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitapları astı.

Öğrenciler ve işe giden vatandaşlar, ağaçlardan topladıkları kitapları İzmit Sabri Yalım Parkı’nda okudu.

Etkinliğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri kitap fuarına ilginin arttığını söyledi.

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük kitap fuarını “ağaçlar kitap açtı” sloganıyla yaptıkları etkinlikle başlattıklarını belirten Karaosmanoğlu, hedeflerinin dünyaya açılmak olduğunu kaydetti.

Fuarda 300’ün üzerinde yayınevinin kitaplarını sergileyeceğini, yazarların eserlerini imzalayacağını dile getiren Karaosmanoğlu, amaçlarının toplumu kitapla tanıştırmak olduğunu vurguladı.

“Varlığımızı sürdürmek ve medeniyetimizi yeniden kurmak, kalkınmak ve gelişmek istiyorsak mutlaka kitapla iyi tanışmamız, okumaya zaman ayırmamız lazım” diyen Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye olarak ne yazık ki okumaya yeterli zaman ayırmıyoruz ama ben umutsuz değilim. Yeni nesil biraz daha okumaya dikkat ediyor. Bundan sonra inanıyorum ki okuma oranı Türkiye’de biraz daha yükselecek. Ağaçların kitap açmasından ve kitap fuarından asıl beklentimiz bu. Kocaelilileri ve çevre illerden vatandaşlarımızı kitap fuarımıza bekliyoruz.”

500’e yakın etkinliğin yapılacağı fuar, 11-19 Mayıs’ta ziyaret edilebilecek.

Kaynak: haber7.com